Skip to content

Ny film optager i Aarhus: Simon Sears og Nanna Øland Fabricius har hovedrollerne i sci-fi-kærlighedsdrama

Efter den Bodil- og Robert-vindende HVOR KRAGERNE VENDER kan Hyæne Film i dag præsentere sin største satsning til dato: Ulaa Salims stort anlagte sci-fi-kærlighedsdrama, FOR EVIGT, som i disse uger optages i Aarhus, Bergen og på Island. FOR EVIGT får biografpremiere den 3. august 2023.

F.v. Simon Sears, Ulaa Salim og Nanna Øland Fabricius. Foto: Morten Rygaard.

Ulaa Salim har både skrevet og instrueret filmen, der bliver produceret af Hyæne Film sammen med Netop Films med støtte fra blandt andet Den Vestdanske Filmpulje. I løbet af de sidste par uger har produktionen været vidt omkring i Aarhus, og der er blevet optaget scener i både Højbjerg, Risskov og Aarhus C. Derudover har kendte aarhusianske institutioner som Musikhuset og Aarhus Statsgymnasium også dannet rammer for optagelserne.

Historien

Et voldsomt jordskælv forårsager en mystisk sprække i havbunden flere kilometer under Atlanterhavets overflade. Det enestående naturfænomen accelererer de globale klimaforandringer dramatisk og er en mulig trussel mod menneskeheden. Langt derfra, et sted i Danmark, slår det alvorlige gnister mellem unge Elias og Anita. De to forelsker sig i hinanden, og et passioneret kærlighedsforhold tager sin begyndelse, men også sin ende med tiden. I voksenlivet tildeles Elias en nøglerolle på det internationale hold af videnskabsfolk og klimaforskere, der skal lukke Sprækken på bunden af havet. Men da han møder Anita igen, står han ansigt til ansigt med det liv, han valgte fra og må spørge sig selv: Kan man vælge sin egen skæbne?

FOR EVIGT er en bevægende kærlighedshistorie og et nervepirrende sci-fi-drama på tværs af tid og rum – oppe på landjorden og i et klaustrofobisk ubådsmørke nede i dybet.

Nanna Øland Fabricius’ første hovedrolle på film

Hyæne Film har sikret sig et fornemt cast til FOR EVIGT. Efter sin roste og prisnominerede præstation i actiondramaet SHORTA i 2020 og efterfølgende en markant rolle i Netflix’ populære serie SHADOW & BONE, er Simon Sears tilbage i en stor hovedrolle som klimaforskeren Elias, der skal forhindre jordens kollaps.

I den anden hovedrolle som Anita får sanger, komponist og tidligere X Factor-dommer Nanna Øland Fabricius sin første hovedrolle på film. Hun har haft et par småroller på film tidligere, men rollen som Anita bliver hendes første store filmhovedrolle.

Som unge Anita og Elias ses stortalenterne Anna Søgaard Frandsen og Viktor Hjelmsøe, og i andre roller kan publikum opleve blandt andet Magnus Krepper, Halldóra Geirhardsdóttir, Zaki Youssef, Morten Holst og Iselin Shumba.

Holdet bag

FOR EVIGT er Ulaa Salims anden spillefilm efter hans anmelderroste spillefilmsdebut DANMARKS SØNNER fra 2019, som blev nomineret til og vandt flere priser og blev udtaget til en lang række filmfestivaler over hele verden. Ulaa Salim blev uddannet som instruktør fra Den Danske Filmskole i 2017 med den anmelderroste og prisvindende afgangsfilm FÆDRELAND og havde tidligere deltaget på forskellige danske og udenlandske filmfestivaler med kortfilm som EXIT, VORE FÆDRES SØNNER og DET RENE HJERTE.

FOR EVIGT er produceret af Hyæne Film ved Daniel Mühlendorph, som også producerede DANMARKS SØNNER. Han dimitterede fra Den Danske Filmskole sammen med Ulaa Salim som producer på FÆDRELAND i 2017, hvorefter de to stiftede Hyæne Film. Udover DANMARKS SØNNER har Daniel Mühlendorph produceret animationsfilmen BLOKHAVN, årets Bodil- og Robert-vinder HVOR KRAGERNE VENDER og det kommende drama KRYSANTEMUM, som er optaget i Thy og støttet af Den Vestdanske Filmpulje.

Øvrige nøglefunktioner er besat af blandt andet Jacob Møller som fotograf, Gustav Pontoppidan som Production Designer, Rune Kristiansen som Sound Designer, Juan Bastias som kostumedesigner, Valgeir Sigurdsson som komponist samt Jenna Mangulad og Mads Michael Olsen som klippere.

FOR EVIGT er co-produceret med Netop Films ved Grímar Jónsson og Tjörvi Thorsson og er støttet af Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje, DR, Icelandic Film Centre, Nordisk Film & TV Fond, New Europe Film Sales, Rúv, Sena, Reykjavik Visuals, og filmen distrubueres i Skandinavien af Nordisk Film Distribution.

F.v. Ulaa Salim, Nanna Øland Fabricius og Simon Sears. Foto: Morten Rygaard.
Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.