Skip to content

Ny eventyrlig animationsfilm om stort venskab mellem små venner

Karla Nor Holmbäcks debutfilm, ROSELIL OG STENTROLDEN, er baseret på forfatter Josefine Ottesens populære bøger om blomsterfeen Roselil. Ghita Nørby, Rasmus Botoft, Bodil Jørgensen, Anne Marie Helger m.fl. lægger stemmer til filmen, der handler om det første store venskab. Filmen har biografpremiere den 9. februar.

Afspil video

I det fantastiske Sommerland bor den ensomme og usikre blomsterfe Roselil. Roselils største drøm er at få en ven. En dag møder hun den seje og rebelske sommerfugl Silke, og de to bliver straks veninder, selvom de er hinandens modsætninger. Silke vil på eventyr i Sommerlandet, mens forsigtige Roselil helst vil blive hjemme i sin Rosenbusk. Men da Silke en dag bliver kidnappet af en ond Stentrold, må Roselil samle alt sit mod til at begive sig ud på en farlig rejse for at redde sin veninde.

ROSELIL OG STENTROLDEN er baseret på Josefine Ottesens populære bøger om den forsigtige blomsterfe Roselil, og forlægget er ikke tilfældigt:

“Som barn fik jeg Roselil-bøgerne læst højt. Jeg forelskede mig i universet, det smukke Sommerland, den nordiske natur og de magiske væsener,” fortæller instruktør Karla Nor Holmbäck, og fortsætter:

“Når jeg tænker tilbage på mit 6-årige jeg, ville jeg ønske, at der fandtes en film som ROSELIL OG STENTROLDEN, der skildrer venskab på godt og ondt, og modet til at stå ved sig selv og kaste sig ud i det usikre.”

ROSELIL OG STENTROLDEN bliver produceret af Marie Bro fra Dansk Tegnefilm ApS og co-produceret med A. Film Productions. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har A. Film i Aarhus stået for den overvejende del af filmens animation, klippearbejde samt et omfattende composite arbejde, der har resulteret i et sprudlende farveunivers i filmen.

Producer Marie Bro fra Dansk Tegnefilm står bag en perlerække af kendte og elskede animationsfilm, blandt andet fire Cirkeline spillefilm (1998-2018), filmene om Cykelmyggen Egon (2007-2014) samt RITA OG KROKODILLE (2014-2018), der alle har fået klassikerstatus i dag.

Pil har skrevet og sunget sangene til filmen, og hun er blandt andet kendt for sin sang “Nattely”, der gik guld med over 4,5 millioner streams. Hun har desuden samarbejdet med flere kunstnere, bl.a. Andreas Odbjerg og Burhan G.

ROSELIL OG STENTROLDEN er blevet til med støtte fra Det Danske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond samt Den Vestdanske Filmpulje og i samarbejde med DR og A Film Production. Filmen distribueres af Scandinavian Film Distribution.

Fakta

Rolleliste

Roselil: Augusta Gjerulf Mikkelsen
Silke: Katinka Munksnæs
Frida: Frida Bagge Johansen
Blomsterbi: Alice Marquis
Stentrolden: Ghita Nørby
Heksen: Bodil Jørgensen
Hr. Mus: Rasmus Botoft
Fru Mus: Marie Louise Wille
Klogugle: Peter Larsen
Dunder: Aske Bang
Elverkongen: Lars Knutson
Kongens rådgiver: Anne Marie Helger

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.