Skip to content

STILLE LIV: Ny dansk film med Bodil Jørgensen og Bjarne Henriksen er i gang med optagelser på Djursland

Hvordan finder man sin plads i en familie, i en by og i en verden, hvor man bare ikke føler sig hjemme? Det er spørgsmålet, som filminstruktør Malene Choi stiller i sin nye film, STILLE LIV. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje foregår alle filmens optagelser i disse uger i Filmpuljens medlemskommune, Syddjurs.

Pressefoto STILLE LIV. F.v. Bjarne Henriksen, Malene Choi, Cornelius Won Riedel-Clausen og Bodil Jørgensen.

I filmen lever Carl et stille liv med sine forældre, Karen og Hans, på deres gård et sted ude på landet. Han er adopteret fra Sydkorea, lille, spinkel og forskellig fra alle de andre på egnen. Carls skæbne er forudbestemt, for efter sin uddannelse fra landbrugsskolen, forventer Karen og Hans, at Carl skal overtage forældrenes slægtsgård, malkebesætningen og landbrug. Men Carl har en anden drøm om at finde sin plads og om at genetablere en forbindelse til sine egne rødder. Trangen bliver endnu større efter en ubehagelig familiesammenkomst, hvor Carl for alvor konfronteres med familiemedlemmers sande ansigt. En frustration og en vrede gror i Carl. Adoptivforældrene elsker Carl højt, men har svært ved at forholde sig til hans længsel efter hans første hjem. For har de ikke givet ham alt, hvad han havde brug for?

Splittet mellem to verdener må Carl tage et valg om, om han vil søge efter sine rødder andetsteds eller favne sin skæbne i det jyske.

“STILLE LIV kredser sig omkring ‘blodets og slægternes bånd’ og om at ‘høre til og ikke høre til’, sådan som vi adopterede oplever det, når vi skal forsøge at finde os selv og vores plads i adoptivfamilien. Vi har været stille omkring vores liv i adopterede familier; ikke alle har været forberedte på at blive en multikulturel familie ved adoptionen af et udenlandsk barn, for man bider ikke den hånd, som fodrer dig. Men jeg vil påstå, at vi lever som en skjult minoritet trods det, at vi har en mere privilegeret status end andre migranter, men vi er også mere sårbare, fordi vi kom alene – den stille migration. Min intention er at gøre vores skjulte liv synlige og fra en insiders perspektiv vise nogle af de uforudsete konsekvenser, som denne sædvanlige form for migration skaber”, siger filminstruktør Malene Choi, der selv er adopteret fra Sydkorea.

Holdet bag filmen

Hovedrollen som sønnen Carl spilles af debutanten Cornelius Won Riedel-Clausen, rollerne som forældrene, Karen og Hans, spilles af Bodil Jørgensen og Bjarne Henriksen. Derudover medvirker bl.a. Anders Baggesen, Lene Poulsen, Claus Flygare, Ole Boisen, Vigga Bro, Johan Hermann, Joen Højerslev, Camilla Bendix, Bodil Lassen, Dawid Ściupidro, Victor Marcussen og Lone Rødbroe. En stor del af holdet bag filmen udgøres af jyske filmarbejdere.

STILLE LIV bliver produceret af Maria Møller Kjeldgaard fra Manna Film med et produktionsbudget på næsten 11. mio. kroner. Filminstruktør Malene Choi har lavet hybridfilmen THE RETURN fra 2018, der også handler om transnational adoption, og som havde verdenspremiere på The International Rotterdam Film Festival. Manuskriptet til STILLE LIV har Malene skrevet i samarbejde med Sissel Dalsgaard Thomsen (BREEDER (2020), THE RETURN (2018)). STILLE LIV har allerede fået international opmærksomhed efter at være blevet udtaget til den prestigefyldte Torino ScriptLab samt udviklet på New Horizon Studio, Sources og præsenteret på Discovery på Göteborg Film Festival.

STILLE LIV er blevet til med støtte fra Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje, DR, Nordisk Film & TV Fond og Øst for Paradis varetager distributionen i Danmark.

STILLE LIV forventes at få premiere i 2022.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.