Skip to content

Ny Aarhus-produceret psykologisk thriller af A.J. Kazinski

Under pseudonymet A.J. Kazinski er Anders Klarlund og Jacob Weinrich kendt for deres internationale bestsellerromaner samt bl.a. tv-succesen HVIDE SANDE, og nu har de skabt deres første spillefilm sammen: Den psykologiske thriller, KLIENTEN. Filmen har biografpremiere den 24. marts 2022, men allerede nu kan du se traileren og få et smugkig ind i den nervepirrende fortælling.

Afspil video

KLIENTEN er en intens, dansk thriller om en psykolog og hendes nye klient. Signe Egholm Olsen (PAGTEN og BORGEN) og Anton Hjejle (LIBERTY) spiller overfor hinanden i de to hovedroller, og filmen er instrueret af Anders Klarlund. Manuskriptet er skrevet af Anders Klarlund og Jacob Weinreich (A.J. Kazinski), der er forfattere til adskillelige internationale bestsellerromaner og tv-serier som TV 2’s HVIDE SANDE.

Filmen er produceret af aarhusianske Deluca Film, som har til huse i Filmby Aarhus. Deluca Film ejes af Morten Rasmussen, der også er filmens producer, og han er stolt af den færdige film og glad for den store opbakning, som produktionen har fået:

“KLIENTEN er skabt på en stram tidsplan og et stramt budget, men det har tvunget os til at tænke ud af boksen for at få lavet det, vi gerne ville. Vi har fået meget foræret fra de locations, vi har valgt, og vi er meget stolte over resultatet og filmens høje production value og kvalitet i det hele taget. Det har selvfølgelig også kun kunne lade sig gøre, fordi vi har fået stor opbakning fra bl.a. vores distributører Scandinavian Film Distribution og Level K, som står for salg af filmen i norden og resten af verden, og fra Den Vestdanske Filmpulje og TV 2.”

Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er store dele af filmen optaget i Aarhus, og Morten Rasmussen har været glad for at kunne inddrage mange forskellige aarhusianske steder i produktionen:

“Aarhus viser sig fra sin bedste side. Vi har fundet masser af gode locations omkring i byen – lige fra domkirken i midtbyen til barer, en boghandel, det gamle Jyllands-Posten, universitetet og hele miljøet deromkring. Vi lægger stor vægt på, at filmen fortæller, hvor vi er. Scenerne fra Aarhus står flot frem i kontrast til de scener, vi optog i storslåede omgivelser i Norge.”

Terapi for en morder

KLIENTEN handler om den erfarne og velrenommerede psykolog Susanne (Signe Egholm Olsen) og hendes klient Mark (Anton Hjejle). Da Susanne tager imod Mark som dagens sidste klient, forventer hun et møde som så mange andre, men da det viser sig, at Mark er en eftersøgt seriemorder, indser Susanne, at den næste time vil ændre hendes liv for evigt. Mark forlanger nemlig, at Susanne skal kurere ham, ellers bliver hun hans næste offer. For hvert sandkorn, der løber gennem timeglasset, strammes grebet, og et intenst kapløb med døden sætter i gang.

Instruktør Anders Klarlund fortæller om arbejdet med filmen:

“Den intelligente, psykologiske thriller, som både bringer sin tilskuer ud på kanten af sædet og giver stof til eftertanke, har altid ligget mig hjerte nær. Og efter et årti med bøger og tv-serier, er det fedt at komme tilbage i biografens store, intense, altopslugende mørke med en film om skyld, ansvar, forbrydelse og straf.”

KLIENTEN kan ses i landets biografer fra den 24. marts 2022 – se traileren her.

Foto: Martin Dam Kristensen.
Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.