Skip to content

New Tales-projekt får 500.000 kroner fra forløbet Nye Talenter

Producer Jonathan Langelund fra New Tales, instruktør Alexander Sagmo (Anti Film), manuskriptforfatter Troels Engelbrecht (Anti Film) og associate producer Esther Nielsen er blevet udvalgt i talentudviklingsforløbet Nye Talenter og får nu tildelt 500.000 kr. til at lave lavbudget-spillefilmen ‘Esthers Orkester’.

Fra venstre: Troels Engelbrecht, Jonathan Langelund, Esther Nielsen og Alexander Sagmo

Aarhus Filmværksted, Den Vestdanske Filmpulje og MAAN Rental – i samarbejde med Interactive Denmark Vest og Filmby Aarhus – udbød i efteråret programmet Nye Talenter. Her blev tre projekter udvalgt til at videreudvikle spillefilmideer, og nu er det endelige projekt, der tildeles 500.000 kroner til produktionen af en lavbudgetspillefilm, udvalgt.

Det udvalgte projekt går under titlen ‘Esthers Orkester’ og produceres af det aarhusianske produktionsselskab New Tales under ledelse af producer Jonathan Langelund. Med på holdet er også instruktør Alexander Sagmo (Anti Film), manuskriptforfatter Troels Engelbrecht (Anti Film) og associate producer Esther Nielsen.

Den uperfekte mand
Producer Jonathan Langelund fortæller om projekter:

”Filmen tager udgangspunkt i ideen om en uperfekt mand. Hvordan den moderne mand kan jonglere forventninger til manderollen i forhold til de realiteter, han udsættes for. Det bliver en dramatisk – men i høj grad også humoristisk – film om det tragikomiske i livet.”

Holdet har store ambitioner med projektet og arbejder videre med yderligere finansiering. Men med de 500.000 kroner fra Nye Talenter er filmen en realitet.

Læs mere om projektet og holdet bag i Aarhus Stiftstidende.

Om Nye Talenter
De tre hold, der blev udvalgt under Nye Talenter, har det sidste halve år gennemgået et udviklingsforløb. Her er holdene blevet tilbudt sparring og støtte fra konsulenterne Lars Detlefsen, tidligere underviser på Den Danske Filmskole, og Marie Schmidt Olesen, filmproducer og blandt andet tidligere konsulent hos New Danish Screen.

Målgruppen for Nye Talenter er talenter, der allerede har vist et højt niveau gennem flere produktioner, men som endnu ikke (eller i begrænset omfang) har lavet film, der er udkommet i biografen, primetime-tv eller lignende. Formålet med Nye Talenter rækker længere end produktionen af den konkrete film. Projekterne er valgt ud fra deres filmfaglige kvaliteter samt en vurdering af holdet bag – dertil ambitionen om, at det næste projekt holdet laver, er en kommerciel produktion. Bag Nye Talenter står Aarhus Filmværksted, Den Vestdanske Filmpulje og MAAN Rental – i samarbejde med Interactive Denmark Vest og Filmby Aarhus.

Holdliste for ‘Esthers Orkester’:
Producer: Jonathan Langelund
Instruktør: Alexander Sagmo (skriver også på det)
Manus: Troels Engelbrecht
Associate producer: Esther Nissen

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.