- 2 juli, 2021
NETFLIX og Serieskolen udvælger ungdomsserie, som er støttet af Den Vestdanske Filmpulje
Del på
I februar blev talentudviklingsprogrammet Serieskolen, der er et samarbejde mellem Netflix, fonden Filmtalent og Filmværkstederne i København, Aarhus og Odense, lanceret. Der er netop blevet udvalgt tre talenthold, som hver modtager 100.000 kr. til produktion af et pilotafsnit på deres serie. Ét af de udpegede hold er trioen bestående af instruktør Julie Lundorff, producer Iben Søtang og manuskriptforfatter Eva Maria Mogensen, der står bag ungdomsserien SYGT UNG, der har modtaget udviklingsstøtte fra Den Vestdanske Filmpulje.
I alt søgte 200 talenter i februar om optagelse på Serieskolen, der er et udviklingsforløb bestående af fire trin, hvor udvælgelsesprocessen løbende er spidset til. Nu står i alt tre talenthold tilbage, der er udvalgt til at skabe pilotafsnit på deres serieidéer og dermed nå forløbets afgørende mål.
Det har været vigtigt for Serieskolen, at de ansøgte projekter bestod af engagerede hold, hvor der allerede eksisterede et godt samarbejde – og det gør der hos holdet bag ungdomsserien SYGT UNG, der er støttet af Den Vestdanske Filmpulje.
De tre kvinder, instruktør Julie Lundorff, producer Iben Søtang og manuskriptforfatter Eva Maria Mogensen, er alle uddannet fra VIA filmuddannelsen, Multiplatform Storytelling and Production, i Aarhus og har krydset baner i produktionsmiljøet efterfølgende. SYGT UNG bliver første projekt, hvor de alle tre arbejder sammen – og det er tilmed deres første fiktionsserie.
“Vi blev selvfølgelig helt vildt glade. SYGT UNG er et projekt, der ligger os alle meget nært, og derfor betyder det rigtig meget at få den anerkendelse. Derudover er det selvfølgelig sindssygt fedt at få midler og værktøjer til at arbejde videre med serien, så vi forhåbentlig kan få den ud i æteren”, fortæller producer Iben Søtang om at blive udvalgt som et af de sidste tre talenthold på Serieskolen.
Skabt med udgangspunkt i Jylland
Serien er skabt med udgangspunkt i de tre kvinders forankring i Den Vestdanske Filmpuljes område, og til serien har de ambitioner om at optage i Aarhus.
Det glæder Steen Risom, der er chef hos Den Vestdanske Filmpulje, at være med til at støtte projekter som SYGT UNG:
“Det er vigtigt vi får plads til nye generationer af talenter, og at deres historier kommer ud, der hvor publikum er i dag på streamingplatformene. Vi ønsker os endnu mere politisk fokus på de serielle fortællinger, og håber man fra politisk side vil prioritere støtte til regional serieproduktion i medieforhandlingerne – til glæde for både publikum og kommende generationer af filmfortællere.”
For holdet bag SYGT UNG har forløbet på Serieskolen været spændende og lærerigt og i høj grad bidraget til udviklingen af deres projekt:
“Forløbet har været i gang siden februar, hvor vi i selskab med nogle dygtige kræfter virkelig har fået muligheden for at blive klogere på kernen i vores historie. Vi er blevet udfordret af mange alsidige branchefolk, som hele tiden har hjulpet os med at gøre SYGT UNG både bedre og skarpere.” fortæller producer Iben Søtang.
De tre udvalgte serieprojekter modtager 100.000 kr. til at dække produktionsudgifter samt adgang til udstyr og vejledning fra filmværkstederne i København, Odense og Aarhus.
Om ungdomsserien SYGT UNG
Med en krop fyldt med ar og slanger, er der ikke super meget fart over feltet i 17-årige Sifs ungdomsliv. Hun er født med cystisk fibrose og har boet på børneafdelingen on/off hele sit liv. Hospitalet er hendes hjemmebane; her kender hun alle og ikke mindst rutinerne. Hun er en vaskeægte ekspert i overlevelse. Men nu vælger hendes krop for alvor at stå af, og hospitalet har indstillet hende til en lungetransplantation. I netop dét øjeblik går det op for Sif, at den vilde ungdom, hun ikke har haft, er ved at være passé. Sammen med sine to bedste venner; den kræftramte Beate og hjertebarnet Paco, beslutter hun, at nu har de travlt med at være ægte unge i en verden, som slet ikke er designet til det.
Med sygdommen som en tikkende bombe, bliver begrebet FOMO sat på spidsen idet deres forsømte ungdom skriger på opmærksomhed. SYGT UNG er en ungdomsserie, om ikke at stille sig tilfreds med blot at overleve, men også at turde leve, drømme og finde sig selv midt i akavede førstegangsoplevelser. Noget alle unge kan relatere til, om de er syge eller raske.