Skip to content

Netflix og Filmtalent lancerer Serieskolen 2023 med Den Vestdanske Filmpulje som partner

Netflix og Fonden Filmtalent lancerer i dag den tredje udgave af Serieskolen – og igen i år bliver det med Den Vestdanske Filmpulje som samarbejdspartner.

Netflix og Fonden Filmtalent, herunder filmværkstederne i København, Odense og Aarhus, præsenterer Serieskolen 2023 – den tredje udgave af deres fælles indsats for at støtte og udvikle nye kreative serieskabere i Danmark.

I løbet af de sidste to år har Serieskolens åbne masterclasses haft mere end 2200 deltagere i alt, og mere end 100 kreative sjæle og aspirerende film- og serieskabere har været igennem Serieskolens omfattende talentudviklingsprogram med både masterclasses, workshops og vejledning fra professionelle fra Netflix og den danske film- og tv-industri. Derudover har ikke mindre end syv forskellige talenthold hver især modtaget 100.000 kr. sammen med adgang til professionelt udstyr og den nødvendige coaching til at producere et ‘proof of concept’ på deres helt egen serie.

I år udvider Serieskolen programmet med pop-up workshops. Der vil blive afholdt tre eksta todages workshops i København, Odense og Aarhus med det formål at hjælpe med at stimulere og fremme en mangfoldig næste generation af serieskabere. Fokus er på at skabe rum, hvor unge fra hele Danmark med alle slags baggrunde kan udforske og udvikle deres fortællefærdigheder og møde andre mennesker med samme interesser.

Som noget helt nyt har Serieskolen også indgået et samarbejde med den Aarhus-baserede mediefestival, THIS. Samarbejdet indebærer blandt andet, at alle 12 talenthold, der bliver udvalgt til del 2 af Serieskolen, får mulighed for at deltage i en hel konferencedag på festivalens seriespor fyldt med faglig inspiration og netværksmuligheder. Desuden får de talenthold, der hver især modtog 100.000 kr. i 2022, mulighed for at pitche deres idéer og proof of concept for hele branchen på festivalen.

Ligesom i 2022 vil Den Vestdanske Filmpulje være samarbejdspartner. Det gør det muligt for Serieskolen at støtte hele fire talenthold og deres serieprojekter, hvilket betyder at flere talenter får mulighed for at forfølge deres drømme og styrke deres færdigheder inden for historiefortælling.

Læs den fulde pressemeddelelse om Serieskolen 2023 her.

Om Serieskolen 2023

Serieskolen er et landsdækkende talentudviklingsprogram rettet mod unge kreative talenter, der gerne vil arbejde i serieformatet og udvikle deres serielle fortælleevner. Serieskolen blev grundlagt i 2021 af Netflix og Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Odense Filmværksted og Aarhus Filmværksted.

Deltagere i Serieskolen får mulighed for at udvikle og styrke deres færdigheder og kompetencer gennem udviklingen af egne serieidéer. Professionelle fra både Netflix og den danske film- og tv-branche vil undervise og vejlede talenterne gennem en bred vifte af masterclasses og workshops med fokus på udviklingsprocessen fra pitch til pilot. Deltagerne får desuden en unik mulighed for at møde og netværke med repræsentanter fra branchen ved flere pitch-events – både arrangeret af Serieskolen og via det nye samarbejde med mediefestivalen THIS.

I starten af programmet på Serieskolen 2023 vil der igen være gratis, online masterclasses tilgængelige for alle, og som noget nyt vil filmværkstederne i København, Odense og Aarhus afholde tre ekstra pop-up workshops, som alle kan søge om deltagelse i.

Efter de gratis masterclasses of pop-up workshops tilbydes Serieskolens del 2 og del 3 til udvalgte talenter. I del 2 og del 3 af Serieskolen bliver der fokuseret på centrale aspekter af serieudviklingsprocessen såsom manuskriptskrivning, salg og pitching. Til sidst i forløbet vil fire talenthold få mulighed for at skabe et ‘proof of concept’ og hvert hold modtager 100.000 kr. til at afdække produktionsudgifter samt adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.

Læs mere om Serieskolen 2023 og tilmeld dig.

 

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.