Skip to content

Netflix og Filmtalent lancerer Serieskolen 2022 med Den Vestdanske Filmpulje som partner

Fonden Filmtalent og Netflix går igen sammen om at støtte og udvikle unge serietalenter i Danmark med projektet Serieskolen, og i år bliver det med Den Vestdanske Filmpulje som samarbejdspartner.

Sidste år lancerede Fonden Filmtalent, herunder filmværkstederne i Aarhus, København og Odense, et nyt samarbejde med Netflix. De gik sammen om at starte Serieskolen – et landsdækkende projekt, der er sat i søen for at hjælpe med at udvikle en ny generation af kreative talenter i Danmark inden for seriel historiefortælling. I år er samarbejdet udvidet med de regionale filmfonde som nye partnere i projektet.

I det første år af Serieskolen ansøgte mere end 200 talenter, hvoraf tre udvalgte talenthold modtog 100.000 kr. til produktion af en pilot på deres serieidé. Med Den Vestdanske Filmpulje som partner i Serieskolen er det i år muligt at støtte hele fire talenthold og deres serieprojekter, hvilket betyder at flere talenter får mulighed for at forfølge deres drømme og styrke deres færdigheder inden for historiefortælling.

Steen Risom, chef for Den Vestdanske Filmpulje, glæder sig over, at Filmpuljen kan bidrage til udviklingen af nye serietalenter: “Det er vigtigt, at nye generationer af fortællere kommer frem og bidrager til udviklingen af danske film og tv-serier. Serieskolen er en god brobygger mellem talent og branche, og vi er glade for at kunne sikre plads til flere talenter i programmet i år.”

Læs den fulde pressemeddelelse om Serieskolen 2022 her.

Om Serieskolen 2022

Serieskolen er et landsdækkende talentudviklingsinitiativ rettet mod nye kreative talenter, der gerne vil arbejde i serieformatet og udvikle deres serielle fortælleevner.

Deltagere i Serieskolen får mulighed for at udvikle og styrke deres færdigheder og kompetencer gennem udviklingen af egne serieidéer. Professionelle fra både Netflix og den danske film- og tv-industri vil undervise og vejlede talenterne i en bred vifte af masterclasses og workshops med fokus på udviklingsprocessen fra pitch til pilot.

Første del af Serieskolen består af syv gratis, online masterclasses tilgængelig for alle. De skal give indblik i arbejdet med serielle formater for alle med interesse for udvikling og produktion af tv-serier. De forskellige masterclasses vil blive afholdt af nogle af branchens stærkeste fagpersoner, såsom medie- og tv-ekspert Keld Reinicke, instruktør Mikkel Serup og Malte Forssell og Chris Mack fra Netflix.

Du kan allerede tilmelde dig første masterclass med Mikkel Serup mandag den 17. januar

Del to og tre af talentudviklingsprogrammet vil blive tilbudt udvalgte Serieskoletalenter og fokusere på vigtige aspekter af udviklingsprocessen. Til sidst i forløbet vil fire talenthold få mulighed for at udvikle en pilot. De vil hver modtage 100.000 kr. til at dække produktionsudgifter og et arbejdslegat på 30.000 kr. samt få adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.

Læs mere om Serieskolen og ansøgning om optagelse.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.