Skip to content

Morten Hee Andersen sælger ulovligt fyrværkeri for at redde familien i KRYSANTEMUM

Hyæne Film og Nordisk Film Distribution er i dag klar med trailer og plakat til Christian Bengtsons spillefilmsdebut KRYSANTEMUM, der udspiller sig i Nordjylland. I traileren til det bevægende familiedrama møder vi en splittet nordjysk familie, der tvinges til at genfinde og hjælpe hinanden.

Afspil video

Trods splittelse og sorg i familien sætter sønnen Anders sig for at hjælpe sin far, Thomas. Anders vil skaffe ham penge gennem ulovlig produktion og salg af sprængfarligt fyrværkeri – men det bliver ikke med Thomas’ gode vilje. KRYSANTEMUM er instrueret og skrevet af Christian Bengtson, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje udspiller filmen sig i hans hjemstavn i Nordjylland.

I KRYSANTEMUM ses Morten Hee Andersen i sin første hovedrolle på det store lærred som sønnen Anders og Henrik Birch spiller hans far Thomas. Overfor dem ses Karen-Lise Mynster i rollen som Thomas’ ekskone og Anders’ bekymrende mor Kamma.

Filmen får dansk biografpremiere den 17. november 2022.

Historien

KRYSANTEMUM er et familiedrama om den unge mand Anders, der driver ulovligt salg af fyrværkeri i sin fritid. Han har ikke talt med sin far, Thomas, i årevis på grund af en familietragedie, der rev dem fra hinanden, men nu er de tvunget til en genforening, hvis fødegården skal reddes. Det bliver startskuddet på en bevægende fortælling om en familie, som gennem ulovlig transport og salg af livsfarligt fyrværkeri omsider får mulighed for at finde ud af mørket og måske finde tilgivelse. Men tør de gribe chancen og nå det i tide?

Stærke navne foran kameraet

I rollen som sønnen Anders ses Morten Hee Andersen i sin første hovedrolle på spillefilm. Han er bl.a. kendt fra DR1-dramaserierne HERRENS VEJE og FRED TIL LANDS. Morten Hee Andersen er aktuel i DR-serien CARMEN CURLERS og snart i rollen som Simon i Annette K. Olesens INGEN KENDER DAGEN.

Henrik Birch spiller Anders’ far, Thomas, der konfronteres med sin fortid for at kunne forsones med sin søn. Henrik Birch har tidligere medvirket i en anden anmelderrost film fra det nordjyske, KLUMPFISKEN, hvor hans hovedrolle indbragte ham både en Bodil og en Robert og senest i rollen som Flemming Bamse Jørgensens far i BAMSE.

Mellem far og søn står Karen-Lise Mynster i rollen som Kamma, Anders’ mor og Thomas’ ekskone, der med forsigtighed navigerer i det komplicerede forhold mellem far og søn. Hun har et utal af store film-, tv- og teaterroller bag sig, senest som Jesper Christensens hustru i Søren Kragh Jacobsens LILLE SOMMERFUGL og i rollen som Gudrun i Niels Arden Oplevs ROSE.

Holdet bag

KRYSANTEMUM er Christian Bengtsons spillefilmsdebut som instruktør og manuskriptforfatter. Han er uddannet fra manuskriptlinjen på Den Danske Filmskole i 2019 og har siden filmskolen været forfatter på tre radiodramaserier på DR samt på de to DR3-serier NOGET OM EMMA og LOVER. I 2019 modtog Christian Bengtson FilmFyns Talentpris for kortfilmen DRAGET, ligesom han har modtaget fire Robert-nomineringer for henholdsvis kortfilmene SHIVA, DRAGE og KALDET, som han selv har skrevet og instrueret samt DR3-serien NOGET OM EMMA.

KRYSANTEMUM produceres af Hyæne Film ved Daniel Mühlendorph, som de seneste år har produceret en række debutfilm herunder Ulaa Salims DANMARKS SØNNER, kunsterkollektivet Gigi’s BLOKHAVN samt Lisa Jespersens HVOR KRAGERNE VENDER.

KRYSANTEMUM er støttet af Det Danske Filminstitut under New Danish Screen ved kunstnerisk leder Mette Damgaard-Sørensen samt Den Vestdanske Filmpulje. Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.