Skip to content

MISS VIBORG modtager prestigefyldt pris på stor amerikansk filmfestival

Det blev i weekenden offentliggjort, at Marianne Blichers debutspillefilm, MISS VIBORG, modtog prisen for Bedste Nordiske Film ved den anerkendte filmfestival Santa Barbara International Film Festival.

Ragnhild Kaasgaard og Isabella Møller Hansen i MISS VIBORG. Foto: Martin Munch

MISS VIBORG fik nordamerikansk premiere på Santa Barbara International Film Festival for få dage siden, og filmen får dansk biografpremiere den 7. april 2022. Instruktør Marianne Blicher er glad og taknemmelig for prisen:

“Det er en fantastisk stor anerkendelse at få dette skulderklap af så stor en amerikansk festival. Selvom jeg føler, at MISS VIBORG er en meget dansk film, rammer den tilsyneladende også noget mere universelt menneskeligt udenfor Danmarks grænser, og det er jeg meget stolt af.”

Santa Barbara International Film Festival (SBIFF) er en af Nordamerikas største og mest anerkendte filmfestivaler med mere end 90.000 besøgende hvert år. SBIFF viser mere end 200+ film på de 11 dage festivalen varer og er kendt for at tiltrække store filmstjerner fra Hollywood og resten af verden.

Førtidspensioneret skønhedsdronning fra Houlkærvænget i Viborg

I en jysk provinsby er der tilsyneladende intet nyt under solen. Førtidspensionisten og den tidligere skønhedsdronning Solvej lever helt isoleret med vante rutiner og dyrkning af knuste, gamle drømme. På sin pensionistknallert tøffer hun rundt med hunden, Poul Reichhardt, og supplerer førtidspensionen med at pushe sine receptpligtige piller i lokalområdet.

Naboens datter, den grænsesøgende 17-årige Kate, aner ikke, hvad hun skal stille op med sig selv og sit liv, og i et anfald af kedsomhed bryder hun ind i nabolejligheden. Men her overraskes hun af Solvej, og et højst uventet venskab tager sin begyndelse. Måske har livet mere at byde på for begge – hvis de bare tør.

Filmen er inspireret af instruktør Marianne Blichers egen barndom i Houlkærvænget i Viborg, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er størstedelen af filmen optaget i Viborg Kommune med jyske filmarbejdere som en del af filmholdet.

Nyt talent og erfarne kræfter

I rollerne som makkerparret Solvej og Kate kan man opleve Ragnhild Kaasgaard og Isabella Møller Hansen, som begge får deres spillefilmsdebut i MISS VIBORG. 60-årige Ragnhild Kaasgaard har været garant for godt børneteater i over 30 år og er fast tilknyttet teatret Riddersalen. Teenageren Kate spilles af det lysende 20-årige talent Isabella Møller Hansen, som tidligere har haft hovedrollen i TV 2 Plays ungdomsserie PULS. Isabella har også haft roller i danske tv-serier som Viaplays STORE LARS, RITA på TV 2 og i DR-serien ULVEN KOMMER.

Udover Solvej og Kate møder vi også lastbilchaufføren Preben Elkjær (ej at forveksle med fodboldspilleren), spillet af erfarne Kristian Halken, som senest har været aktuel i bl.a. TV 2s serie BADEHOTELLET og filmene EN HELT ALMINDELIG FAMILIE, JULEMANDENS DATTER og JULEMANDENS DATTER 2.

Holdet bag filmen

Marianne Blicher og Rasmus Birch står bag manuskriptet til MISS VIBORG, og filmen er Marianne Blichers spillefilmsdebut som instruktør. MISS VIBORG er produceret af Snowglobe ved Eva Jakobsen, Katrin Pors og Mikkel Jersin og i co-produktion med argentinske Rei Cine.

MISS VIBORG er støttet af Den Vestdanske Filmpulje, Det Danske Filminstitut og DR i samarbejde med Uneven Bits. Filmen distribueres af Scanbox Entertainment.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.