Skip to content

Mehdi Avaz vender tilbage til biograflærredet med Renée Toft Simonsens nyklassiker BØRNENE FRA SØLVGADE

BØRNENE FRA SØLVGADE er en ny dansk familiefilm instrueret af Mehdi Avaz og skrevet af Renée Toft Simonsen, der begge har base i Aarhus. I de bærende roller er talenterne Ida Skelbæk-Knudsen, Alfred Nordhøj Kann, Amelia Ahmad Abdullatif og Alfred Rivera samt stærke navne som Anders W. Berthelsen, Jakob Fauerby, Ditte Hansen, Dick Kaysø, Kirsten Lehfeldt og Lars Ranthe. Filmen har netop startet optagelser og får biografpremiere i efterårsferien i 2024.

Bag optagelserne til BØRNENE I SØLVGADE. F.v. bagerst: Dick Kaysø, Mehdi Avaz, Jakob Fauerby, Anders W. Berthelsen og Renée Toft Simonsen. F.v. forrest: Alfred Rivera, Alfred Nordhøj Kann, Ida Skelbæk-Knudsen og Amelia Ahmad Abdullatif.

Rocket Road Pictures og Nordisk Film Distribution er stolte over at kunne præsentere den hjertevarme og eventyrlige familiefilm BØRNENE FRA SØLVGADE, som netop har startet optagelser. Filmen har forventet biografpremiere i efterårsferien 2024.

BØRNENE FRA SØLVGADE er instrueret af den succesfulde instruktør Mehdi Avaz med manuskript af Renée Toft Simonsen, der også står bag den farverige børnebog, som filmen er baseret på. Filmens titelsang er skrevet af Thomas Helmig.

Filmen bliver produceret af Rocket Road Pictures, der har til huse i Filmby Aarhus, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje ligger de fleste af filmens optagelser i Aarhus – primært i studierne i Filmby Aarhus – og med jyske filmarbejdere som en del af holdet.

Handlingen

11-årige Katinka bor alene med sine tre søskende. Tristan på 15, Kirk på 9, Petra på 6 og papegøjen Kaptajn Godt Humør i en lejlighed på Sølvgade. Her kan de helt selv bestemme, hvornår de går i seng, om de gider børste tænder, og der er heller ikke nogen, der siger, at de skal lave lektier. Sådan har det været, lige siden deres mor på mystisk vis forsvandt for et år siden.

Men da deres altid fraværende forældre begynder at vække mistanke hos skoleinspektøren Hr. Moth, lægger de fire søskende en snedig plan for at undgå at blive opdaget og sendt på børnehjem: De vil ansætte hushjælp. Da valget falder på den farverige Miss Nelly fra Vollsmose – en mandlig hushjælp i nederdel og høje hæle – ændrer planen sig fuldstændig…

Unge talenter og stjernenavne på rollelisten

Til at vække bogforlæggets skæve karakterer til live har Rocket Road Pictures sikret sig et stærkt hold, der både består af morgendagens unge talenter samt erfarne stjernenavne.

I hovedrollen som Katinka kan publikum glæde sig til at opleve det unge talent Ida Skelbæk-Knudsen, der sidste år debuterede på det store lærred i Paprika Steens FÆDRE & MØDRE (2022). Alfred Nordhøj Kann, der har medvirket i bl.a. SMUK (2022) og DR Ultra-serien AKAVET (2020-2021) ses i rollen som Tristan, mens debutanterne Amelia Ahmad Abdullatif og Alfred Rivera spiller Petra og Kirk.

Den farverige Miss Nelly spilles af Jacob Fauerby, der især er kendt fra den prisvindende satiretrio Platt-Form og derudover for sin medvirken i bl.a. TV 2’s populære krimiserie SOMMERDAHL (2021), RITA (2015) og spillefilmen FORSVUNDET TIL HALLOWEEN (2021). I rollen som Miss Nellys blikkenslagerkæreste, Brian, er det lykkedes Rocket Road Pictures at sikre Anders W. Berthelsen. Han har gennem 25 år været en af sin generations største mandlige skuespillere. Senest modtog han Svendprisen for bedste mandlige hovedrolle for sin præstation i BAMSE (2022).

I andre roller medvirker Dick Kaysø som Lars Hotter, Ditte Hansen som Kommunetrolden, mens Lars Ranthe spiller Hr. Moth, Kirsten Lehfeldt spiller farmor Gerda og Katinka Lærke Petersen spiller Jessica.

Holdet bag filmen

BØRNENE FRA SØLVGADE er instrueret af Mehdi Avaz. Mehdi Avaz fik en flyvende start som spillefilmsinstruktør med det anmelderroste drama MENS VI LEVER (2017), der tog publikum med storm og både udløste en Bodil og adskillige Bodil- og Robert-nomineringer. Han har derudover instrueret dramaet KOLLISION (2019), der var en del af Biografklub Danmark og solgte mere end 250.000 billetter. Mehdi Avaz står ligeledes bag de storhittende Netflix-film TOSCANA (2022) med Anders Matthesen i hovedrollen og A BEAUTIFUL LIFE (2023) med sangeren Christopher i hovedrollen, der begge har ligget nr. 1 på Netflix’ globale hitlister.

Renée Toft Simonsen står bag filmens manuskript, ligesom hun har skrevet bogen af samme navn, som udkom i 2019. Renée Toft Simonsen har udover Børnene fra Sølvgade udgivet en lang række bøger, heriblandt den populære børnebogsserie om Karla: Karlas Kabale (2003), Karla og Katrine (2004), Karlas svære valg (2005), Karla og Jonas (2006), Karla superstjerne (2009) og Karlas Kamp (2011), hvoraf de første tre også er blevet filmatiseret. Hun har desuden skrevet manuskript på filmene IQBAL OG DEN HEMMELIGE OPSKRIFT (2015) og IQBAL OG SUPERCHIPPEN (2016).

Filmens fotograf Michael Sauer Christensen har tidligere arbejdet sammen med Mehdi Avaz på TOSCANA. Production designer Charlotte Snede har ligeledes arbejdet med Avaz på A BEAUTIFUL LIFE og har desuden været production designer på bl.a. ELSKER DIG FOR TIDEN (2022) og GOOSEBOY (2019). Kostumedesigner er Juan Bastias, som bl.a. har arbejdet på HVOR KRAGERNE VENDER (2020). Klipperen er Lars Wissing, der har klippet store film som bl.a. NÅR BEFRIELSEN KOMMER (2023), IVALU (2022) og HELIUM (2013) samt de populære Tinka-julekalendere.

BØRNENE FRA SØLVGADE er støttet af Den Vestdanske Filmpulje, Det Danske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond, TV 2 Danmark, og filmen distribueres af Nordisk Film Distribution.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.