Skip to content

Malmros på vej mod en Oscar

Den aarhusianske filminstruktør Nils Malmros er med filmen ‘Sorg og Glæde’ Danmarks bud på en Oscar i 2015.

Kun én dansk film har mulighed for at deltage i kapløbet om en Oscar-nominering i kategorien Foreign Language Film. I dag, den 21. september, er det afgjort, at det er ”Sorg og glæde” af Nils Malmros, der skal repræsentere Danmark. Tre film var shortlistede ‘En du elsker’, ‘Kapgang’ og ‘Sorg og glæde’.

”Malmros er et fyrtårn i dansk film. Jeg er stolt af, vi har så markant en fortæller i byen, og filmen er den helt rigtige til at repræsentere Danmark,” siger Carsten Holst, leder af Filmby Aarhus.

Filmen er baseret på Malmros eget liv, og som i flere af hans film udspiller handlingen sig i Aarhus, hvor filmen også er optaget. Bag produktionen står Nordisk Film og det århusianske selskab Radiator Film sammen med en række midtjyske filmarbejdere.

Formanden for Den Vestdanske Filmpulje, rådmand Rabih Azad-Ahmad, glæder sig over indstilling til årets danske Oscar-kandidat. Han mener filmmiljøet i Vestdanmark er i rivende udvikling og ønsker både Nils Malmros, Radiator Film og hele filmmiljøet i Vestdanmark tillykke med den flotte indstilling.

‘Sorg og glæde’ fik verdenspremiere på filmfestivalen i Rom sidste efterår, og har været vist på et stort antal festivaler over hele verden. I Danmark blev filmen set af 272.000 i biografen.

Det er en komité på syv fagpersoner, nedsat af Det Danske Filminstitut, der afgør hvilken dansk film der skal repræsentere Danmark.

De seneste år er det:
2015 Sorg og Glæde / Nils Malmros
2014 Jagten / Thomas Vinterberg / nomineret
2013 En kongelig affære / Nikolaj Arcel / nomineret
2012 Superclásico / Ole Christian Madsen / shortlistet
2011 Hævnen / Susanne Bier / Oscar-vinder
2010 Frygtelig lykkelig / Henrik Ruben Genz

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.