Skip to content

Mads Mikkelsen og BASTARDEN vinder priser til Europas svar på Oscar-uddelingen

I lørdags løb årets udgave af European Film Awards, den europæiske filmbranches pendant til Oscar-uddelingen, af stablen. Nikolaj Arcels storfilm BASTARDEN gik hjem med tre flotte priser til showet: Mads Mikkelsen vandt prisen for bedste mandlige europæiske skuespiller for sin præstation i filmens hovedrolle, filmfotograf Rasmus Videbæk modtog prisen “European Cinematography”, og kostumier Kicki Ilander modtog prisen “European Costume Design” for sit arbejde med filmens kostumer.

Still fra BASTARDEN: Henrik Ohsten / Zentropa
Still fra BASTARDEN: Henrik Ohsten / Zentropa

Den internationale succes for BASTARDEN fortsætter. Efter en perlerække af flotte anmeldelser, festivaludtagelser og flere store filmpriser, har filmen i weekenden vundet tre flotte priser ved European Film Awards i Berlin.

Mads Mikkelsen modtog prisen for bedste mandlige europæiske skuespiller for sin hovedrolle som Ludvig Kahlen i BASTARDEN. Prisen for “European Actor” har Mads Mikkelsen tidligere både været nomineret til og vundet i 2020 for sin hovedrolle i Thomas Vinterbergs DRUK.

Foruden prisen for bedste europæiske skuespiller, modtog BASTARDEN yderligere to priser uddelt af prisuddelingens Excellence Awards. Filmfotograf Rasmus Videbæk vandt “European Cinematography” for de smukke billeder, og kostumier Kicki Ilander vandt “European Costume Design” for kostumerne i filmen.

BASTARDEN var ikke den eneste danske film, der var nomineret ved årets European Film Awards. I alt tre danske film var nomineret, og de er også alle støttet af Den Vestdanske Filmpulje. Dokumentaren APOLONIA, APOLONIA af Lea Glob var nomineret til prisen for bedste dokumentar, mens filmen STILLE LIV af Malene Choi var nomineret til bedste debutfilm.

European Film Awards er Europas svar på Oscar-uddelingen og er en årlig pris, der uddeles af European Film Academy. Prisen blev i år uddelt for 36. gang.

Storfilm med Mads Mikkelsen i titelrollen

BASTARDEN er en gribende storfilm inspireret af virkelige begivenheder om en mands stålsatte kamp for at tæmme den vilde jyske hede og skabe sin egen lykke. Men i sin jagt på rigdom, æren og magten risikerer han at ofre kærligheden og miste dem, han elsker.

Nikolaj Arcel har instrueret filmen, som han har skrevet sammen med Anders Thomas Jensen. BASTARDEN er produceret af Zentropa Entertainments ved producer Louise Vesth, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har optagelserne blandt andet fundet sted i Holstebro og Viborg Kommune.

BASTARDEN fik verdenspremiere på den prestigefyldte Venedig International Film Festival i starten af september, hvor den var udtaget til hovedkonkurrencen som den første danske spillefilm i 33 år. Herhjemme fik BASTARDEN en anmelderrost modtagelser og har i dag solgt over 240.000 billetter i biografen.

Still fra BASTARDEN: Henrik Ohsten / Zentropa
Still fra BASTARDEN: Henrik Ohsten / Zentropa
Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.