Skip to content

Kortfilm call 2023: Fire udvalgte hold får produktionsstøtte

I januar offentliggjorde vi i samarbejde med Aarhus Filmværksted et kortfilm call målrettet det øverste talentlag i Vestdanmark, der gav dem mulighed for at afprøve nye samarbejder og kortfilmsidéer. Vi modtog mange gode ansøgninger fra projekter med stærkt regional afsæt, og nu er fire hold udvalgt til at modtage støtte til at producere deres kortfilm.

Vores årlige kortfilm call blev skudt i gang i starten af året med det formål at støtte op om det øverste talentlag i Vestdanmark og samtidig udvikle dansk og regionalt indhold og filmtalenter.

Efter call’ets ansøgningsfrist blev der udvalgt otte hold til at være en del af et udviklingsforløb, hvor de fik sparring på blandt andet manuskript og de produktionelle beslutninger på filmene. Nu er fire af de otte hold gået videre i forløbet, hvor de modtager produktionsstøtte til at realisere deres kortfilmsprojekt, og de får mulighed for at benytte professionelt optageudstyr samt klippefaciliteter, grading- og lydudstyr hos Aarhus Filmværksted og Minitech.

Stærke hold med både talenter og professionelle

Kortfilm er et rigtig godt format for talenter til at afprøve stilistiske greb, blive sikre i de filmiske valg og cementere deres egne stemmer. De korte film er også gode til at teste og etablere nye samarbejder, hvor talenter kan arbejde sammen med erfarne filmfolk og på den måde bygge bro til den professionelle branche. Derfor er det af stor betydning, at alle fire projekter har stærke hold bag sig med en blanding af helt nye talenter og filmfolk med mere erfaring, der tidligere også har været en del af vores kortfilm call. Projekternes titler er arbejdstitler.

De fire projekter er:

ECOCIDE

Instruktør og manuskript: Alice Hjorth
Producere: David Lukunku, Laura Ledet Andreassen og Selina Wilken
Produktionsselskab: Beo Film

ECOCIDE handler om den karismatiske reklamemand Noah, der har lavet sit livs største kampagne for virksomheden Nordic Meat. Noah konfronteres med selskabets negative konsekvenser for klimaet på uhyggelig vis, da hans psykisk syge søster er kommet med i den kontroversielle klimabevægelse, Ecocide.

I ECOCIDE ønsker holdet bag at udforske, hvordan kriser kan påvirke mennesker forskelligt og tvinge dem til at forholde sig til, hvem de virkelig er.

DØREN I VÆGGEN

Instruktør og manuskript: Stefan Kjær Olsen
Manuskript: Frida Marquard
Producer: Ida Hupfeld
Produktionsselskab: BrainWave Digital Cinema

DØREN I VÆGGEN handler om 11-årige Kirstine, der bliver mobbet i skolen. Hendes far forstår hende ikke, alt hvad skolen og de voksne prøver, virker ikke, og Kirstine føler sig alene og overladt til sine problemer. Hendes eneste frirum er hendes tegninger, hvor hun kan skabe sin egen verden. En dag efter skole finder hun en blyant i skolegården, som viser sig at være magisk og har evnen til at åbne en portal til en anden verden – en verden, hvor hendes tegninger bliver til virkelighed, og hvor hun selv er i kontrol over sit liv.

THE OTTER

Instruktør og manuskript: Bertil Vorre
Producere: Martin Johannsen og Iben Søtang
Produktionsselskab: Rylan

THE OTTER handler om Finn, der passer sit kedelige job på en lokal fastfood-restaurant. En dag tager Finns arbejde en uventet drejning, da Elsie bliver en del af teamet, men deres kærlighedsforhold i VR fører til en kaotisk misfortsåelse.

THE OTTER er en coming-of-age historie om to teenagere, der møder kærlighed og sex for første gang i en virtuel verden, men ender med at tale forbi hinanden i et forsøg på at være noget, de ikke er.

MANDSHJERTE

Instruktør og manuskript: Sofie Rødtnes Markussen
Manuskript: Line Grevang
Producer: Jonathan Langelund
Produktionsselskab: New Tales

MANDSHJERTE handler om Lukas, der er medicinstuderende og skal have sin første nattevagt. Han skal overvåge en dement mand, som er dårligt gående. Da Lukas møder ind til sin vagt, sover manden tungt og alt ånder fred og fordragelighed. Men da han vågner, og natten skrider frem, bliver Lukas konfronteret med svære valg – som kommende læge og som menneske.

Stort tillykke til de udvalgte hold. Vi glæder os til at følge forløbet og se de færdige produktioner. Det er planen, at de fire kortfilm har premiere i februar næste år.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.