Skip to content

Kendt filmproducent bliver ny chef for Filmby Aarhus

Det bliver den erfarne filmproducent Ronnie Fridthjof, der fremover kommer til at stå i spidsen for Filmby Aarhus.

44-årige Ronnie Fridthjof, der er født og opvokset i Aarhus og uddannet fra den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft bliver ny chef for Filmby Aarhus.

Den kommende chef for Filmby Aarhus er nu fundet. Det blev den 44-årige Ronnie Fridthjof, der er født og opvokset i Aarhus og uddannet fra den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft.

Jeg er utrolig glad for, at det er lykkes at finde en så erfaren leder til Filmby Aarhus. Ronnie Fridthjof har med sin erfaring og sit store netværk i branchen alle forudsætninger for at fortsætte og sætte yderligere skub i den positive udvikling som filmbyen og hele filmbranchen er i. Det er vigtigt, at vi fortsat får produceret gode film og tv-serier i Aarhus, så vi i biografer og på tv kan opleve hele Danmark,” siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune.

Ronnie Fridthjof har produceret flere end 20 store filmproduktioner – fra komedier over banebrydende tv-serier til profilerede dokumentarfilm. På listen er blandt andet de store danske komediefilm ‘Blå Mænd og trilogien ‘Alle for én,to,tre’, dramaet ‘I Krig & Kærlighed’ og dokumentarfilmen ‘Armadillo’, der har vundet adskillige danske og internationale priser.

I 2000 grundlagde Ronnie Fridthjof produktionsselskabet Fridthjof Film, og i 2013 modtog han en dansk IB-pris, der gives af Danske Filminstruktører til en person, der har gjort en særlig indsats for den danske filmindustri.  Han forlader i forbindelse med sin ansættelse Fridthjof Film og vil ikke være involveret i fremtidige nye filmprojekter.

Det har længe været en drøm for mig at vende tilbage til Aarhus og bidrage til det sprudlende filmmiljø. Filmby Aarhus står enormt stærkt med den nye Filmby3 bygning og den Vestdanske Filmpulje er med de øgede midler blevet en central spiller i at sikre kvalitets film, dokumentar og tv-serier fra hele landet. Det momentum glæder jeg mig til at blive en del af og udvikle sammen med mine nye kollegaer,” siger Ronnie Fridthjof.

Ronnie Fridthjof tiltræder 1. februar 2020. Han erstatter Steen Risom, der har været konstitueret chef for Filmby Aarhus siden august 2018. Steen Risom forbliver i Filmby Aarhus som souschef.

 

For yderligere oplysninger, kontakt:

– Presse- og kommunikationschef Michael Jaap på telefon 4022 8799
– Ronnie Fridthjof på telefon 3141 2121

Fakta

FILMBY AARHUS

Filmby Aarhus er centrum for film- og medieproduktion i Jylland. Målet er at sætte yderligere skub i udviklingen af fremtidens mediearbejdspladser og sætte spot på byens kulturelle styrker gennem film- og medieproduktion.

Virksomhederne i Filmby Aarhus producerer alle facetter af medieprodukter som spillefilm, dokumentarfilm, reklamefilm, billeder, tekster, webprodukter og meget mere. Filmby Aarhus støtter filmproduktion igennem Den Vestdanske Filmpulje.

Målet er at styrke produktionen af kunstnerisk interessante film, der skaber udvikling i det regionale produktionsmiljø. Den Vestdanske Filmpulje støtter produktioner, der tiltrækker investering udefra, tiltrækker, fastholder, udvikler talenter og skaber arbejdspladser i de vestdanske regioner.

VOKSEVÆRK

300 nye arbejdspladser og yderligere 4400 m2 til Filmby Aarhus.

Filmmiljøet og klyngen omkring Filmby Aarhus udvikler sig positivt. Det gælder kulturelt og inden for beskæftigelse, faglig kvalitet, publikums-succeser og økonomisk afkast til Aarhus.

Aarhus Kommune har igangsat en tredje etape af filmbyen – Filmby3.

Når Filmby3 står færdig, matcher miljøet omkring Filmby Aarhus fremtidens tendenser inden for kulturaktiviteter, film- og medieverdenen, og den vil tilbyde virksomheder og deres medarbejdere fysiske ramme i form af bygninger, der i sin opbygning og grundkerne inviterer til innovation, samarbejde og kreativitet.

Bygningen vil styrke og videreudvikle de fysiske rammer for det unikke film- og mediemiljø, der allerede findes på Aarhus Havn i Filmby Aarhus.

Udvidelsen af Filmby Aarhus skal ses i sammenhæng med et bredt spektrum af løft til kulturområdet i og omkring Aarhus, og det vil sikre udviklingsmuligheder for hele den digitale visuelle industri – og ikke mindst film- og tv-produktion. Sidstnævnte er afgørende, fordi det fastholder og udbygger produktioner, der bliver fortalt og produceret uden for hovedstaden – og som dermed skaber kulturel sammenhængskraft i Danmark.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.