Skip to content

Jyske Fortællinger er i fuld gang

I efteråret 2022 udsendte Den Vestdanske Filmpulje i samarbejde med TV 2, Scandinavian Film Distribution, LevelK og udstyrsudlejerne MAAN Rental, Minitech og FilmGEAR et call til jyske fortællinger, med formålet at bidrage til udviklingen af stærke, nutidige, lokale filmfortællinger. Otte hold og projekter er udvalgt, som er i gang med treatments samt research og testoptagelser.

Jyske Fortællinger er i fuld gang, og de otte hold bag de udvalgte projekter, der er en del af forløbet, har været igennem to workshopdage med fokus på henholdsvis spillefilm og dokumentarer.

Efter workshopdagene er der nu gang i arbejdet med at skrive treatments til fire jyske fiktionsfortællinger. Martin Strange-Hansen udvikler DE SIDSTE MINK sammen med instruktør Christian Andersen og producerne Jesper Jørgensen og Hanna Rosland. Kasper Møller Rask både skriver og er instruktør på BLÅ TIME, som bliver produceret af Iben Søtang og Anni Faurbye Fernandez. LOTTOPRISEN bliver udviklet af Jesper Vidkjær Rasmussen og Henrik Szklany sammen med producer Kim Søgaard, og endelig skriver Johannes Lilleøre på treatment til ALLE ELSKER ERIK, som bliver produceret af Mette Mikkelsen og Jonathan Langelund.

På holdene bag dokumentarprojekterne er der gang i research og testoptagelser til fire dokumentarer, der graver i jyske historier. Michael Graversen researcher på fortællinger om MENNESKETS BEDSTE VEN, som bliver produceret af Mette Mikkelsen. Berit Madsen laver testoptagelser og researcher på FORTÆLLINGEN OM EN FAMILIE, der bliver produceret af Vibeke Vogel. Maibrit Ottershede Pedersen udvikler en historie om KRIG, KØER OG KÆRLIGHED, der bliver produceret af Lars Høj. Endelig er Tue Skals sammen med Kim Søgaard i fuld gang med at dykke ned i minder og historier fra forsamlingshusene, hvor der er HEAVY BANKO OG SORT KAFFE.

Det er otte vidt forskellige jyske fortællinger fra otte forskellige steder i Jylland, og vi ser frem til den videre udvikling af projekterne. I begyndelsen af det nye år udvælges de fire projekter, som modtager yderligere udviklingsstøtte.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.