Skip to content

Joey Moe får spillefilmsdebut med Filmpulje-støttet film

Den psykologiske thiller RIPPLE får biografpremiere den 14. marts. Bag filmen står instruktør Joey Moe og producer Jasmin Jiramani, som har lavet filmen med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje.

Still fra RIPPLE. Foto Søren Weper.

Joeys nye univers

De fleste kender Joey Moe fra musikbranchen, hvor han har hittet med sange som Yo-Yo, Million og Smukkest på en søndag. Men de senere år har han også gjort sig bemærket i filmbranchen. Og nu er han klar med sin første spillefilm, RIPPLE, som han har instrueret. Filmen er produceret af Jasmin Jiramani i selskabet Kelope Pictures, som makkerparret startede sammen.

RIPPLE er en psykologisk thriller, der tager publikum med på en rejse ind i true crime-universet. Den populære podcastvært Lotus lægger vejen forbi en live tv-udsendelse for at fortælle virkelige mordhistorier. Seertallet eksploderer, og pludselig opdager tv-holdet, at en farlig mand på fri fod henter inspiration fra udsendelsen. Ulrich Thomsen har rollen som tv-værten Erik Hammer og spiller over for blandt andre Diêm Camille, Rasmus Hammerich, Gustav Marzetta Gleerup og Ida Marie Nielsen.

Filmen gør brug af utraditionelle fortællegreb, og det er helt bevidst, at Joey Moe har valgt at formidle historien på den måde:

– Jeg har altid haft en forkærlighed for film som 21 Grams, Memento og Pulp Fiction, som alle har utraditionelle fortællegreb. RIPPLE kan tilmed være en smule vanskelig at putte i én kasse, for jeg tog et bevidst valg om at udfordre min fortællestil. Jeg håber, at RIPPLE både vil underholde og gøre indtryk, og mit ønske er, at RIPPLE bliver et vidnesbyrd om, at kunsten kan rumme mange facetter, lyder det fra den nye spillefilmsinstruktør.

Optagelserne har fundet sted i både Danmark og Grønland, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har en del af de danske optagelser fundet sted i Filmpuljens medlemskommune Frederikshavn. Her har filmholdet blandt andet optaget på havnen, på Scandic Hotel, i Frederikshavn Biograf og på baren Fregatten.

Musik- og filmuniverset går hånd i hånd

Joey Moes karriere som filminstruktør startede på den aarhusianske filmuddannelse Super8, som har til huse i Filmby Aarhus. Når kommende instruktører, filmfotografer, manuskriptforfattere og filmproducere dimitterer fra uddannelsen, producerer de som regel en kortfilm som visitkort. Men Joey Moe og Jasmin Jiramani har formået at skabe en spillefilm som deres afgangsprojekt med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje, Super8, filmværkstederne i Aarhus, Odense og København smat Det Grønlandske Filmværksted.

Selvom Joey Moe kommer flot fra start i filmbranchen, så betyder det ikke, at han har lagt musikken på hylden. Han har nemlig både skrevet og produceret titelsangen til RIPPLE. Og spørger man kunstneren selv, så kan de to kunstneriske universer godt eksistere side om side.

– Filmen er et bevis på, at jeg nu har åbnet døren til en ny kunstnerisk verden, som jeg ikke agter at lukke i lige foreløbig, pointerer Joey Moe.

RIPPLE kommer til at spille i udvalgte biografer landet over efter den officielle premiere den 14. marts. Desuden kan filmen opleves til forpremiere 20 forskellige steder i landet.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.