Skip to content

Ja Film får 1,5 mio. kr. i udviklingsstøtte fra Slate-ordning

Aarhus-baserede Ja Film og 7 andre danske produktionsselskaber har opnået udviklingsstøtte under Creative Europe-støtteordningen Slate Funding. Støtten til Ja Film lyder på i alt 1,5 mio. kr.

Ja Film slap gennem nåleøjet, da EU-Kommissionen ved dette års Slate Funding-call (EACEA/23/2018) skulle vurdere 178 ansøgninger fra 27 lande. Det aarhusianske produktionsselskab, som specialiserer sig i animation, er blevet imødekommet med ca. 1,5 mio. kr. i udviklingsstøtte. Udover Ja Film er også syv andre danske producenter blevet tildelt Slate-støtte i år – ud af i alt 14 danske ansøgere.

'Monster Park', en af produktionerne fra Ja Films Slate-ansøgning. Foto: Ja Film

En stor anerkendelse
Slate-ordningen giver europæiske producenter mulighed for at søge om støtte til udvikling af 3-5 projekter inden for genrerne drama, animation eller kreative dokumentarfilm af spillefilmslængde eller i serieformat, samt én kortfilm.

For Ja Film er det første gang, at de modtager støtte fra Creative Europe-programmet. Aarhus-producenten markerer sig desuden som det eneste produktionsselskab fra Vestdanmark, der i denne omgang støttes af Slate-ordningen.

Ikke overraskende er udviklingsstøtten noget, der vækker stor begejstring hos Ja Films medejer Anders Berthelsen.

”Vi har lagt rigtig mange timers arbejde i ansøgningen, så derfor var det en stor forløsning, da vi endelig fik svaret. Og det blev fejret med champagne sammen med resten af Ja Film,” fortæller Anders Berthelsen.

Støtten betyder konkret, at Ja Film nu kan videreudvikle og forhåbentligt realisere fire meget forskellige animationsprojekter, som de holder af.

Maria Stokholm Wernicke, producer ved Ja Film, fortæller:

”Det er en god blanding af forskellige projekter med noget på hjerte, både mainstreamproduktioner samt mere kunstneriske film. Tre af produktionerne henvender sig til børne- og familiepublikummet, og en enkelt er målrettet unge og voksne.”

Tre af projekterne er spillefilm, mens det sidste er en tv-serie.

Det næste skridt for Ja Film
Maria fortæller, at det altid er en udfordring at skaffe udviklingspenge, når projekter er i den tidlige fase. Nu hvor Creative Europe-støtten er blevet sikret, har Ja Film dog en unik mulighed for at udvikle de fire projekters fulde potentiale.

Ikke mindst har støtten stor betydning for, hvordan Ja Film er stillet i forhold til internationale samarbejder. Maria Stokholm Wernicke forklarer:

Flere af projekterne er baseret på et internationalt samarbejde med en eller flere co-producenter. Med støtten får vi nu også mulighed for at styrke de samarbejder og relationer – noget som gavner de aktuelle projekter, men også fremtidige produktioner.

Selvom projekterne stadig er i udviklingsstadiet, har Ja Film indvilliget i at løfte sløret for et af projekterne. Anders Berthelsen fortæller:

”Et af de projekter, vi har fået tildelt støtte til, er Monster Park – en animeret TV-serie for de 7-11 årige. Showet handler om tre børn, der kommer i lære som monsterjægere – det viser sig dog, at de har en lidt anden tilgang til monstre end deres gamle læremester.”

Animerede tv-serier er ikke nyt domæne for Ja Film. Tidligere i år blev Aarhus-producenten Robert-nomineret og udtaget til konkurrence ved Annecy International Animation Film Festival med tv-serien ’Vitello’, som Den Vestdanske Filmpulje har været med til at støtte.

Ja Film er i denne uge til Cartoon Forum i Toulouse, Frankrig for at pitche ’Monster Park’ til mulige interesserede partnere, der kan hjælpe med at realisere projektet.

Fakta

Ved dette års Slate Funding-call blev 71 ansøgninger fra 22 lande ud af i alt 178 ansøgninger fra 27 lande imødekommet med ca. 93 mio. kr.

Der er én ansøgningsrunde om året, og siden Creative Europe-programmet startede i 2014, er der givet 43 støttetildelinger på i alt 60 mio. kr. til 27 danske producenter under ordningen.

Se de samlede støtteresultater og læs mere om støtteordningen på EU-Kommissionens hjemmeside: ‘Development Slate Funding 2019’

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.