Skip to content

Invitation til 3 workshops med fokus på karakter, dialog og iscenesættelse

Kalder alle filmskabere og manuskriptforfattere: Bliv bedre til at skabe overbevisende karakterer, levende dialoger og medrivende iscenesættelse.

Vær med i Filmby Aarhus, hvor Kirsten Bonnén Rask, Emil Nygaard Albertsen og Mehdi Avaz øser af deres erfaringer på tre workshops i foråret og sommeren 2022.

Workshoppene finder sted: 1.-3. april, fredag den 20. maj og fredag den 12. august.

De første to workshops består af både oplæg og kreative opgaver. Underviserne inddrager praktiske eksempler fra deres eget arbejde og stiller opgaver, som du løser og får feedback på. Den sidste workshop med Mehdi Avaz forløber som en masterclass med demonstration af, hvordan skrevne tekster bliver levende i arbejdet med skuespillerne.

 

1. WORKSHOP: HVAD KAN KARAKTERERNE FORTÆLLE? – 01.04.22-03.04.22

Man skaber gode karakterer gennem en naturlig forankring af dem. Hvad kan de selv fortælle, hvis forfatteren lærer at lytte til dem? Hvordan bliver de troværdige og interessante? Og hvordan undgår man at skabe karakterer, hvor forfatterens vilje er tydelig? Dette er udgangspunktet for den første workshop.

Underviser: Kirsten Bonnén Rask.

Tid: Fredag den 1. april til søndag den 3. april. Fredag den 1. april fra kl. 16.00-21.00, lørdag den 2. april fra kl. 10.00-16.00 og søndag den 3. april fra kl. 10.00-16.00.

Sted: Mødelokale 4 i Filmby Aarhus. Filmbyen 21, 3. sal, 8000 Aarhus C.

Tilmelding lukket.

Kirsten Bonnén Rask har gennem hele sit virke som dramaturg, vejleder, underviser, m.m. haft fokus på karaktererne, og hvordan historie udvikles med gode karakterdrevne historier. For hende kommer karakteren før plottet, og løsningerne på de dramaturgiske problemer findes oftest, når der spørges til karakterernes viljer, motiver, m.v. 

Kirsten Bonnén Rask har arbejdet som underviser, vejleder, manuskriptkonsulent, filmkonsulent m.m. siden 1979 i hele Norden samt efterhånden store dele af Europa.

 

2. WORKSHOP: LEVENDE DIALOG I FORSKELLIGE GENRER – 20.05.22

Hvordan skriver man levende og god dialog? Og kan man skifte genre ved hjælp af dialogen? Er dialogen forskellig i den romantiske komedie og i krimien? De taler om noget andet, men siger de det også på en anden måde?

Underviser: Emil Nygaard Albertsen.

Tid: Fredag den 20. maj fra kl. 09.00-17.00.

Sted: Mødelokale 4 i Filmby Aarhus. Filmbyen 21, 3. sal, 8000 Aarhus C.

Tilmeld dig 2. Workshop.

Tilmelding skal ske senest den 16. maj 2022 kl. 12.00.

Emil Nygaard Albertsen er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2013. I 2018 vandt han sin første Robert, da JOE TECH tog prisen for årets korte tv-serie. Spillefilmen DEN SKYLDIGE indbragte ham i 2019 Robert nummer to. Denne gang for bedste originale manuskript. DEN SKYLDIGE var en low-budget produktion, men målet for filmens production value var højt. Den skulle se ud for 10 kroner, for hver krone den kostede at producere. Derfor én location og et skarpt blik på den karakterdrevne historie og dialogen. Netop denne kombination er i fokus på workshoppen med Emil.

 

3. WORKSHOP: KARAKTERERNE FÅR LIV I INSTRUKTIONEN – 12.08.22

Holder karaktererne og dialogen, når de møder instruktøren og skuespillerne? Hvad sker der i selve gestaltningen? Og hvad kan realiseringsprocessen lære forfatterne til næste manuskript?

Underviser: Mehdi Avaz.

Tid: Fredag den 12. august fra kl. 09.00-17.00.

Sted: Studie 1 i Filmby Aarhus. Filmbyen 21, 8000 Aarhus C.

Tilmeld dig 3. Workshop.

Tilmelding skal ske senest den 1. august 2022 kl. 12.00.

Mehdi Avaz spillefilmsdebuterede i 2017 med den Robert-nominerede spillefilm MENS VI LEVER, og har siden instrueret spillefilmen KOLLISION med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen, og Mehdi er snart aktuel med hans tredje spillefilm, TOSCANA, hvor Anders Matthesen har hovedrollen.

Mehdi har et særligt talent for personinstruktion og for at komme et spadestik dybere med de skuespillere, han arbejder med gennem den personlige relation. For ham ligger kernen i instruktionen af skuespillerne i at bygge bro mellem skuespillerens egen historie og karakterens. Det er her den ægte magi skabes.

Yderligere oplysninger om de tre workshops kan fås hos
Kirsten Bonnén Rask: kirsten@filmpuljen.dk / 52391244
Rune Lünell: rune@via.dk / 87550579.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.