Skip to content

Internationale stjerner med i danskproduceret drama-musical af Joshua Oppenheimer

Tilda Swinton, George Mackay, Moses Ingram, Michael Shannon, Bronagh Gallagher, Tim Mcinnerny og Lennie James er nogle af de internationale stjerner på rollelisten i Oscar-nominerede Joshua Oppenheimers kommende drama-musical, THE END, der bliver produceret af det danske selskab Final Cut for Real.

Fra optagelserne til THE END. Foto: Signe Byrge Sørensen.

Den Oscar-nominerede filminstruktør Joshua Oppenheimer, der blandt andet står bag de mesterlige dokumentarfilm THE ACT OF KILLING (2012) og THE LOOK OF SILENCE (2014), er nu i fuld gang med sit næste projekt: En drama-musical med titlen THE END.

THE END er netop gået i produktion og bliver optaget i Irland, Italien og Tyskland hen over foråret. Rollelisten byder på et stjernespækket cast med blandt andre Tilda Swinton (NARNIA: PRINCE CASPIAN, THE GRAND BUDAPEST HOTEL, DOCTOR STRANGE), George Mackay (1917, CAPTAIN FANTASTIC, PRIDE), Moses Ingram (THE QUEEN’S GAMBIT, AMBULANCE, THE TRAGEDY OF MACBETH), Michael Shannon (GROUNDHOG DAY, KNIVES OUT, WACO), Bronagh Gallagher (PULP FICTION, STAR WARS: EPISODE 1 – THE PHANTOM MENACE, SHERLOCK HOLMES), Tim McInnerny (NATIONAL TREASURE, GAME OF THRONES, NOTTING HILL), og Lennie James (THE WALKING DEAD, JERICHO, HUNG).

Filmens manuskript er skrevet af Joshua Oppenheimer og Rasmus Heisterberg, og den bliver produceret af Signe Byrge Sørensen og Joshua Oppenheimer for det danske produktionsselskab Final Cut for Real, der også har produceret film som A HOUSE MADE OF SPLINTERS (2022) og FLUGT (2021). THE END laves i co-produktion med Wild Atlantic Pictures, The Match Factory, Dorje Film, Moonspun Films og Anagram, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje skal aarhusianske Ja Film lave VFX og animation til filmen. Ja Film har også tidligere samarbejdet med Final Cut for Real på blandt andet filmen FORGET ME NOT, hvor Ja Film også leverede VFX, og på den animerede dokumentar FLUGT, hvor de stod for grafik og colorgrading.

Handlingen

THE END handler om en meget rig familie, der bor i en bunker årtier efter en menneskeskabt dommedag. Rigdom og luksus understøtter deres selvindbildte illusion om, at de kan overleve trods menneskehedens udryddelse. De klynger sig mere og mere desperat til håbet om, at de kan leve lykkeligt, selvom alle andre er forsvundet.

Men en dag finder en unge kvinde vej ind i bunkeren. Hun er det første menneske, familien har set i mange år. I stedet for at afvise hende, lader de hende blive, og sønnen bliver forelsket.

THE END forventes at få biografpremiere i 2024 og bliver distribueret i norden af Scandinavian Film Distribution. Filmen er i Danmark også støttet af Det Danske Filminstitut og FilmFyn, og derudover er filmen støttet af en række udenlandske organisationer og fonde.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.