Skip to content

INGEN KENDER DAGEN: Nyt drama af Annette K. Olesen støttet af Den Vestdanske Filmpulje

Nimbus Film og Scandinavian Film Distribution kan i dag præsentere traileren til Annette K. Olesens danske drama INGEN KENDER DAGEN med stærke skuespillernavne som Trine Dyrholm, Jakob Cedergren, Morten Hee Andersen og Lisbet Dahl på rollelisten. INGEN KENDER DAGEN får biografpremiere den 27. oktober 2022.

Afspil video

INGEN KENDER DAGEN er en fortælling om tillid, sårbarhed og om livets mange skelsættende valg – fortalt på én dag gennem fem menneskers liv.

Filmen er optaget rundt i hele Danmark. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er halvdelen af filmens optagedage foregået i medlemskommunerne Silkeborg, Holstebro og Aarhus. Derudover er filmarbejdere fra Filmpuljens område en del af filmholdet.

Handlingen

En ægtemand, en læge, en hustru, en skoleelev og lille datter bliver i løbet af 24 timer konfronteret med en af tilværelsens skæbnesvangre skilleveje. I søgen efter kærlighed, identitet og et moralsk ståsted, må de hver især satse det vigtigste, vi har mellem hinanden; tillid. Men tilliden er sårbar og konsekvenserne bliver fatale, forbudte og pinagtigt morsomme.

Stjernebesat cast

Annette K. Olesen og Nimbus Film har sikret sig et stærkt cast. Trine Dyrholm, som senest medvirkede i det anmelderoste historiske drama MARGRETHE DEN FØRSTE og er den mest prisbelønnede skuespiller i dansk filmhistorie, spiller i INGEN KENDER DAGEN  lægen Eva, der udsættes for et voldsomt etisk dilemma. Trine Dyrholm fortsætter dermed samarbejdet med Annette K. Olesen efter hendes medvirken i både LILLE SOLDAT og SKYTTEN. I rollen som livsnyderen Adam, der har lejet et sommerhus for at dyrke en affære, ses Jakob Cedergren, der bl.a. havde hovedrollen i den prisbelønnede thriller DEN SKYLDIGE, mens stortalentet Morten Hee Andersen, der har modtaget flere Robert-nomineringer for sin medvirken i tv-serierne HERRENS VEJE og FRED TIL LANDS, spiller den vordende far Simon.

Derudover medvirker blandt andre Lisbet Dahl, der har medvirket i en perlerække af film, tv-serier og teaterforestillinger, ligesom hun siden 1974 har været synonym med Cirkusrevyen. I de øvrige roller ses bl.a. Hadi Ka-Koush, Anders Brink Madsen, Sofie Juul Blinken, Ene Øster Bendtsen, Emil Aron Dorph og Ellaha Lack.

Holdet bag

INGEN KENDER DAGEN er instrueret af Annette K. Olesen, der er uddannet fra Den Danske Filmskole. Hun opnåede international opmærksomhed for sin spillefilmsdebut SMÅ ULYKKER, der blev nomineret til Guldbjørnen ved Berlin Filmfestival i 2002. Annette K. Olesen har ligeledes høstet stor anerkendelse for flere af sine spillefilm, som f.eks. FORBRYDELSER, LILLE SOLDAT og SKYTTEN. Derudover har hun arbejdet i DR’s Ungdomsredaktion og instrueret flere afsnit af drama-serier som BORGEN og BANKEROT.

Filmens fortællinger er skrevet af fem forskellige danske forfattere – Carsten Jensen, Niels Henning Krag Jensby, Kamilla Hega Holst, Martin Kongstad og Caroline Albertine Minor. De er blevet bearbejdet til film af Annette K. Olesen og Maren Louise Käehne, som også var manuskriptforfatter på den prisvindende DRONNINGEN. INGEN KENDER DAGEN er produceret af Nimbus Film ved Jonas Frederiksen, udviklingsproduceret af Profile Pictures ved Ditte Melsted og i co-produktion med Annette K ApS.

INGEN KENDER DAGEN er støttet af Det Danske Filminstitut Konsulentordningen ved Mikkel Munch-Fals og Silje Riise Næss, Den Vestdanske Filmpulje og DR.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.