Skip to content

Helvede bryder løs, når Fanny Bornedal opsøger seriemorder i traileren til NATTEVAGTEN II

Nordisk Film løfter i dag sløret for traileren og plakat til julens store danske film – thrilleren NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV. Filmen er den længe ventede opfølger til Ole Bornedals kultdyrkede NATTEVAGTEN, som i 1994 tog en hel nation med storm og solgte over 460.000 biografbilletter herhjemme.

Afspil video

Nattevagten er tilbage nu næsten 30 år efter Ole Bornedal udkom med den originale gyser NATTEVAGTEN i 1994, som blev en øjeblikkelig succes både herhjemme og i udlandet.

Med stjernenavne som Fanny Bornedal, Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia, Paprika Steen, Ulf Pilgaard, Sonja Richter, Alex Høgh Andersen og Nina Rask på rollelisten byder NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV på nervepirrende spænding, gys og diabolsk humor. Filmen har premiere den 14. december i biografer over hele landet.

Handlingen

Den unge medicinstuderende Emma beslutter sig for at finde ud af, hvad der skete i kælderen under Retsmedicinsk Institut for næsten 30 år siden, hvor hendes forældre Martin og Kalinka nær blev dræbt af den psykopatiske seriemorder Kommissær Wörmer.

Emma tager et studiejob som nattevagt samme sted og får iværksat et uautoriseret møde med Wörmer i hans isolationscelle på psykiatrisk afdeling på Sct. Hans. Mødet vækker kommissæren fra en mangeårig komatilstand og sætter gang i et blodigt hævntogt mod alle dem, der i sin tid beseglede hans skæbne. Nu er det op til Emma at finde sammenhængen og stoppe vanviddet.

Holdet bag 

Ole Bornedal fortsætter universet fra NATTEVAGTEN i NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV som instruktør og manuskriptforfatter. Siden den prisvindende NATTEVAGTEN fik premiere i 1994 har Ole Bornedal stået bag kæmpesucceser som tv-serien 1864 (2014) og filmene VIKAREN (2007), KÆRLIGHED PÅ FILM (2007, DRÆBERNE FRA NIBE (2017) og senest SKYGGEN I MIT ØJE (2021). Foruden Ole Bornedal tæller holdet bag også fotograf Lasse Frank og production designer Thomas Greve.

NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV er optaget i Aarhus og København, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har jyske filmarbejdere været en del af holdet. I Aarhus var Amtssygehusets gamle sygehusbygninger fra 1935 den primære location for optagelserne.

Filmen er produceret af Nordisk Film Production ved Thomas Heinesen, og den er desuden støttet af Det Danske Filminstitut, Nordisk Film- og TV-Fond, DR, ZDF og Nadcon.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.