Skip to content

Førtidspensioneret skønhedsdronning pusher piller i ny trailer

Se trailer og plakat til Marianne Blichers spillefilmsdebut MISS VIBORG. Feelgood-dramaet er fortællingen om ensomhed, drømme og et overraskende venskab mellem førtidspensionisten Solvej og den grænsesøgende 17-årige Kate.

Afspil video

MISS VIBORG er instrueret af Marianne Blicher, der har fået inspiration til filmen fra sin egen barndom i Houlkærvænget i Viborg. Filmen har Ragnhild Kaasgaard, Isabella Møller Hansen, Kristian Halken og Josephine Park i de bærende roller og får biografpremiere den 7. april 2022.

Handlingen

I en jysk provinsby er der tilsyneladende intet nyt under solen. Førtidspensionisten og tidligere skønhedsdronning, Solvej, lever helt isoleret med vante rutiner og dyrkning af gamle knuste drømme. På sin pensionistknallert tøffer hun rundt med hunden, Poul Reichhardt, og supplerer førtidspensionen med salg af sine receptpligtige piller i lokalområdet.

Naboens datter, den rodløse og grænsesøgende, 17-årige Kate, aner ikke, hvad hun skal stille op med sig selv og sit liv, og i et anfald af kedsomhed bryder hun ind i nabolejligheden, men overraskes af Solvej. Nu begynder et spil om, hvem der snyder hvem, men der opstår også et uventet venskab. Måske har livet mere at byde på for begge, hvis de bare tør.

Nyt talent og erfarne kræfter

I rollerne som makkerparret Solvej og Kate kan man opleve Ragnhild Kaasgaard og Isabella Møller Hansen, som begge får deres spillefilmsdebut i MISS VIBORG. 60-årige Ragnhild Kaasgaard har været garant for godt og underholdende teater for børn i over 30 år og er fast tilknyttet teatret Riddersalen. Teenageren Kate spilles af det lysende 19-årige talent Isabella Møller Hansen, som er hovedrolleindehaver i TV2 Plays ungdomsserie PULS (2020). Isabella har haft roller i danske tv-serier som Viaplays STORE LARS, RITA på TV2 og i DR-serien ULVEN KOMMER.

Udover Solvej og Kate møder vi også lastbilchaufføren Preben Elkjær (ej at forveksle med fodboldspilleren), der kommer til at spille en central rolle for makkerparret. Han spilles af den folkekære Kristian Halken, som senest har været aktuel i TV2s BADEHOTELLET (2013-2021), EN HELT ALMINDELIG FAMILIE (2020), JULEMANDENS DATTER (2018) og JULEMANDENS DATTER 2 (2020).

Holdet bag filmen

MISS VIBORG er Marianne Blichers første spillefilm som instruktør. Hun er uddannet fra filmskolen Super16 og debuterede i 2009 med kortfilmen MALLORCA. Marianne Blicher vandt i 2013 blandt andet hovedprisen for Bedste Korte Fiktionsfilm til den Oscar-kvalificerende Krakow Film Festival for sin kortfilm BELINDA BEAUTIFUL (2012) og har efterfølgende instrueret, skrevet og klippet den prisvindende festival-darling, kortfilmen ALTMULIGMAND (2017). Marianne Blicher arbejder også som manuskriptforfatter tilknyttet DR og har senest sammen med Rune Klan skrevet CIRKUS SUMMARUM (2019), som blev den mest populære årgang nogensinde.

MISS VIBORG er skrevet af Rasmus Birch og Marianne Blicher. Rasmus Birch har skrevet spillefilm som BRODERSKAB (2010), der blandt andet vandt hovedprisen til Rom Internationsl Film Festival, NÅR DYRENE KOMMER (2014), der blev udtaget til den prestigefyldte Cannes-festivals sideprogram Semaine de la Critique og SELVMORDSTURISTEN (2019) med Nikolaj Coster-Waldau.

MISS VIBORG er produceret af Snowglobe ved Eva Jacobsen, Katrin Pors og Mikkel Jersin og i co-produktion med Rei Cine.

MISS VIBORG er støttet af Det Danske Filminstitut ved Silje Riise Næss og DR i samarbejde med Uneven Bits. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er størstedelen af filmen optaget i Viborg Kommune med jyske filmarbejdere som en del af filmholdet. Filmen distribueres i Danmark af Scanbox Entertainment.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.