Skip to content

Første still fra efterårets danske feel-good drama: Se Anders W. Berthelsen som BAMSE

Biografklub Danmark har i dag offentliggjort, at instruktør Henrik Ruben Genz’ BAMSE bliver åbningsfilm i den kommende sæson, og nu kan du se det allerførste stillbillede fra filmdramaet om et af Danmarks store musikkoryfæer.

Anders W. Berthelsen i rollen som BAMSE. Foto: Martin Dam Kristensen.

Billedet giver et første indtryk af Anders W. Berthelsen som Flemming Bamse Jørgensen i det kommende drama om den lune musiker, som alle danskere kender, men få kender historien bag. BAMSE er skrevet af Bo Hr. Hansen og Henrik Ruben Genz, med Anders W. Berthelsen i titelrollen og Johanne Louise Schmidt som hans kone Käte.

Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er filmen optaget i Aarhus-området, hvor Flemming Bamse Jørgensen boede hele sit liv. BAMSE får dansk biografpremiere den 25. august 2022 og bliver en del af programmet i Biografklub Danmark.

Historien i BAMSE

BAMSE er en hyldest til den folkekære danske musiker, der har givet os klassikere som “Vimmersvej”, “Hvorfor går Louise til bal” og “I en lille båd der gynger”.

Bag det varme smil og smækbukserne gemmer der sig en stærk og rørende fortælling om en mands livslange stræben efter anerkendelse og kærlighed. Flemming Bamse Jørgensen bliver som den eneste af 12 søskende bortadopteret. Flemmings adoptivfar ønsker, at Flemming skal overtage familiens fabrik, men til faderens skuffelse vælger Flemming musikken og bliver frontmand i Bamses Venner. En splittet baggrund, der sætter sig dybe spor i Flemmings liv. BAMSE er et varmt og menneskeligt drama, der med Bamses største hits som lydtæppe fortæller hans livshistorie.

Anders W. Berthelsen i sit livs rolle

Anders W. Berthelsen er Flemming Bamse Jørgensen. Anders har været en af landets mest populære og succesfulde filmskuespillere gennem de seneste 25 år, hvor nogle af højdepunkterne er gennembrudsrollen i Søren Kragh Jacobsens MIFUNDES SIDSTE SANG, megasuccesen ITALIENSK FOR BEGYNDERE, thrilleren KONGEKABALE, dramaet DRØMMEN og KLASSEFESTEN-trilogien samt store DR1-succeser som TAXA, KRØNIKEN og FORBRYDELSEN. Anders W. Berthelsen får et særdeles travlt efterår, hvor han – foruden BAMSE – både har én af hovedrollerne i den kommende komedie ALLE FOR FIRE og får sin instruktørdebut med komedien LYKKELIGE OMSTÆNDIGHEDER.

Anders W. Berthelsen får kompetent med- og modspil af Johanne Louise Schmidt i den kvindelige hovedrolle som hans stærke og loyale hustru Käte. Johanne er i den brede befolkning mest kendt for sin præstation som sekretæren Rose i de populære Afdeling Q-film, FASANDRÆBERNE, FLASKEPOST FRA P og JOURNAL 64, og har også gjort sig bemærket med en lang række store præstationer på Det Kongelige Teater. Senest har hun spillet statsminister Signe Kragh i den nye sæson af BORGEN.

I øvrige centrale roller ses bl.a. Henrik Birch som Flemmings far, Charlotte Bøving som moren, Lars Ranthe som manageren John Madsen, Signe Egholm Olsen som søsteren Jonna og Brian Lykke som vennen og bandkollegaen Jes.

Stærkt hold bag filmen

Efter 1. verdenskrigs-filmen ERNA I KRIG er instruktør Henrik Ruben Genz tilbage i Aarhus-området med fortællingen om Bamse. Genz har tidligere lavet film som FRYGTELIG LYKKELIG og GUD TALER UD samt DR-serierne KRØNIKEN, FORBRYDELSEN og BORGEN 3.

Det er Genz og hans erfarne samarbejdspartner manuskriptforfatter Bo Hr. Hansen, som har skrevet manuskriptet til BAMSE. Bo Hr. Hansen er en af landets mest eftertragtede manuskriptforfattere og har i de senere år skrevet bl.a. DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE, JOURNAL 64, HARPIKS og Genz’ GUD TALER UD og ERNA I KRIG.

BAMSE er produceret af Nimbus Film, Uppercut Media og Ja Film v/ producere Bo Ehrhardt, Jan Frifelt og Lise Jørgensen. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje og FilmFyn. Filmen distribueres herhjemme af Nordisk Film Distribution. Filmen vil senere kunne ses på TV 2 og TV 2 PLAY.

Fakta

Flemming Bamse Jørgensen

Flemming Bamse Jørgensen står i dag som et af de største danske musiknavne nogensinde. Han blev 63 år og var en del af den danske musikscene i over 35 år. Han var bedst kendt som forsanger i Bamses Venner og vandt Dansk Melodi Grand Prix i 1980 med nummeret “Tænker altid på dig”. Hans musikalske arv tæller store hits som “Vimmersvej”, “I en lille båd der gynger”, “Jeg har kun tre tænder”, “Jeg elsker kun dig” og “Hvorfor går Louise til bal?”. Han har solgt over 3,5 mio. albums og døde i 2021, hvor han efterlod sig hustruen Käte og børnene Tine og Theis.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.