Skip to content

FLUGT skriver Oscar-historie

Den danske dokumentarfilm, FLUGT, er nomineret til tre Oscars i kategorierne “Best Animated Feature”, “Best Documentary Feature” og “Best International Feature Film” – og det har ingen film før formået at gøre.

Still fra FLUGT.

Alle Oscar-nomineringer er netop blevet offentliggjort, og det er blevet til hele tre nomineringer til Jonas Poher Rasmussens animerede dokumentarfilm FLUGT, som er nomineret i kategorierne “Best Animated Feature”, “Best Documentary Feature” og “Best International Feature Film”.

FLUGT er en bevægende og nyskabende fortælling om en flygtning og hans skæbne. Filmen handler om den 36-årige “Amin”, der ankom til Danmark som et uledsaget flygtningebarn for over 20 år siden. Han er homoseksuel og skal giftes med sin partner, men hemmeligheder truer med at ødelægge det liv, han har skab for sig. I filmen fortæller “Amin” for første gang om sin farefulde flugt fra Afghanistan til Danmark i en række interviews med sin gode ven, filmens instruktør, Jonas Poher Rasmussen.

Vinder af en lang række priser

Den animerede dokumentarfilm giver indblik i en højaktuel historie, og modtagelsen af FLUGT har været overvældende siden premieren på Sundance Filmfestival i starten af 2021.

Filmen har høstet et væld af prestigefyldte priser, blandt andet hovedprisen ved Annecy Animationsfestival, den internationale jurypris på Sundance Filmfestival, fire priser ved årets Robert-uddeling og er nu også med i spil til at vinde Oscar-statuetter. Hos Den Vestdanske Filmpulje er vi super stolte over at have støttet filmen, og vi ønsker kæmpe tillykke til hele holdet bag.

Det startede i Viborg

Det var ANIDOX – en kreativ workshop og udviklingsplatform under The Animation Workshop i Viborg – der var startskuddet på tilblivelsen af den animerede dokumentar for mere end syv år siden, og en række lokale kræfter har arbejdet på både animatons og storyboard til filmen.

Filmen er produceret af Monica Hellström, Signe Byrge Sørensen og Charlotte de la Gournerie for Final Cut for Real i samarbejde med animationsstudiet Sun Creature og i co-produktion med franske Vivement Lundi, norske Mer Film og svenske Mostfilms.

FLUGT er støttet af blandt andet Det Danske Filminstitut, Det Svenske Filminstitut, Det Norske Filminstitut, Copenhagen Film Fund, Nordisk Film og TV Fond, DR, The Animation Workshop og Den Vestdanske Filmpulje.

Oscar-uddelingen løber af stablen den 27. marts.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.