Skip to content

Flotte filmpriser til Filmpulje-støttede produktioner

Weekenden har budt på prisregn over Filmpulje-støttede produktioner. Det er både blevet til hæder herhjemme under lørdagens Robert-uddeling men også i Sverige og Frankrig har danske film gjort sig bemærket og taget priser hjem.

Anders W. Berthelsen i BAMSE. Foto: Martin Dam Kristensen.

Lørdag blev dansk film, serier og filmfolk hædret ved årets Robert-uddeling, og blandt aftenens vindere af den prestigefyldte statuette er fire produktioner, som er blevet til med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje.

Anders W. Berthelsen vandt prisen “Årets mandlige hovedrolle” for sin portrættering af musikeren Flemming ‘Bamse’ Jørgensen i BAMSE. Prisen “Årets sminkør” gik til Morten Jacobsen og Anita Anderson for deres arbejde i forbindelse med BAMSE. Lene Maria Christensen vandt prisen “Årets kvindelige birolle” for sin præstation i rollen som Ellen, der er søster til Sofie Gråbøls karakter Inger, i ROSE. Annika Aakjær og Aske Bode løb med prisen “Årets originale sang”, for sangen ‘En drømmer mere’ til ESTHERS ORKESTER, og animationsfilmen LILLE ALLAN – DEN MENNESKELIGE ANTENNE vandt prisen for “Årets børne- og ungdomsfilm”.

På den anden side af sundet vandt Lea Globs dokumentar APOLONIA, APOLONIA hovedprisen “Bedste Nordiske Dokumentar” ved Göteborg Filmfestival. Dokumentaren har siden den modtog hovedprisen på IDFA – International Documentary Festival Amsterdam i november 2022 været centrum for stor international opmærksomhed, og til marts kan den ses i biograferne herhjemme.

Sidst men ikke mindst har Jalabert Production været i Frankring, hvor deres kortfilm, RIDDER LYKKE, modtog juryens ærespris til Clermont-Ferrand International Short Film Festival – en af verdens største og vigtigste festivaler dedikeret til kortfilm.

Vi ønsker et stort tillykke til alle filmene med de flotte priser.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.