Skip to content

Filmpulje-støttede produktioner på listen over Robert-nominerede

Danmarks Filmakademi har offentliggjort nomineringerne til Robert Prisen 2022, og i år er fem Filmpulje-støttede produktioner nomineret 11 gange i en række kategorier.

Stillbillede fra EFTERSKOLEN. Foto: Freya Sif Hestnes

Trods coronaens lange skygge har 2021 været et stærkt år for danske film, serier og professionelle filmarbejdere, som skal fejres til Filmakademiets 38. Robert-uddeling den 5. februar. Blandt de nominerede er fem produktioner, som er blevet til med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje: EFTERSKOLEN, DEN NÆSTSIDSTE, KANDIS FOR LIVET, FLUGT og HVIDE SANDE.

I kategorien “Årets tv-serie” er Thora Lorentzens dokumentarserie EFTERSKOLEN nomineret. Serien er produceret af Bullitt Film og Tambo Film og optagelserne er foregået på Klejtrup Musikefterskole i Viborg Kommune. Tambo Film er også producer på Jonas Kærup Hjorts absurde og syrede spillefilm DEN NÆSTSIDSTE, som er nomineret i kategorierne “Årets scenograf” og “Årets fotograf”.

Blandt de nominerede i kategorien “Årets dokumentarfilm” er KANDIS FOR LIVET og FLUGT. KANDIS FOR LIVET, om dansk-topsangeren Kandis Johnny og hans fans, er instrueret af Jesper Dalgaard og produceret af Frau Film. Den animerede dokumentarfilm FLUGT, om flygtningen “Amin”, er instrueret af Jonas Poher Rasmussen og produceret af Final Cut for Real i samarbejde med animationsstudiet Sun Creature Studio.

KANDIS FOR LIVET og FLUGT er derudover nomineret i en række andre kategorier, som kan ses på den fulde liste over nomineringer til Filmpulje-støttede produktioner herunder.

FLUGT:
Årets dokumentarfilm
Årets klipper / Janus Billeskov Jansen
Årets sounddesigner / Edward Björner og Tormod Ringnes
Årets score / Uno Helmersson

KANDIS FOR LIVET:
Årets dokumentarfilm
Årets fotograf / Stroud Rohde Pearce
Årets klipper / Denniz Göl Bertelsen

DEN NÆSTSIDSTE:
Årets fotograf / Jacob Sofussen
Årets scenograf / Sabine Hviid & Kristina Kovacs

EFTERSKOLEN:
Årets tv-serie

HVIDE SANDE
Årets mandlige hovedrolle – tv-serie / Carsten Bjørnlund

Den Vestdanske Filmpulje ønsker stort tillykke med nomineringerne til holdene bag.

Se alle Robert-nomineringer her.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.