Skip to content

Filmpulje-støttede produktioner på CPH:DOX 2022

Programmet for CPH:DOX 2022 er offentliggjort, og i år er hele seks Filmpulje-støttede produktioner en del af den prestigefyldte dokumentarfestival – tre dokumentarer i DANISH:DOX-programmet og tre værker i INTER:ACTIVE-programmet.

Still fra dokumentaren UNDER HAVET. Foto: Runar Jarle Wiik.

DANISH:DOX

I dokumentaren UNDER HAVET har instruktør, Jannik Splidsboel, fulgt den aarhusianske fotograf og fridykker Nanna Kreutzmann, der i mange år som fotojournalist har dækket krige, tsunamier, jordskælv og blodige revolutioner for et væld af aviser. En dag knækkede hun sammen, hendes kamera vejede pludseligt 100kg, og hun søgte tilflugt i havet. Nu er hun fridykker og undervandsfotograf og portrætterer det samfund, der omfavnede hende, da hun havde allermest brug for det. UNDER HAVET er produceret af aarhusianske New Tales.

Dokumentarfilmen LIVET EFTER DØDEN er om Mette Larsen, der som 14-årig kortvarigt dør af meningitis, og i den forbindelse får hun et ekstraordinært blik ind i, hvad hun er overbevist om er “efterlivet”. Gennem dokumentaren får Mette mulighed for at genskabe sin oplevelse i virtual reality, så hun kan dele sin “efterlivs”-oplevelse med sine nærmeste og alle os andre. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje bliver VR-oplevelsen lavet i Viborg med VR-kunstner Mikkel Battefeld og Tonefabrikken i Aarhus har stået for sounddesign. Filmen er instrueret af Theis Mølstrøm Christensen og produceret af Breidablik Film.

KAPTAJNENS HJERTE er instrueret af Simon Bang, som udforsker sin morfars skæbne og fortæller om hans liv som skibskaptajn og søfarer af den gamle skole. Da han som ung fik sin første smag for livet på havet, var der ingen vej tilbage, og i 50 år sejlede han de syv have, imens han havde en familie i Danmark. Filmen er produceret af Film & TV Compagniet med aarhusianske Ja Film som co-producent, der har lavet animation, effekter og grafisk arbejde til filmen.

INTER:ACTIVE

VR-oplevelsen SKYGGEN af David Adler og Ole Bornedal er en del af CPH:DOX’ Inter:Active-udstilling. SKYGGEN er sidestykke til Bornedals spillefilm SKYGGEN I MIT ØJE, og VR-oplevelsen placerer tilskueren i det bumlende cockpit på et Mosquito-bombefly under luftangrebet på Shellhuset i København den 21. marts 1945. VR-oplevelsen er produceret af Miso Film i samarbejde med Makropol, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har de Viborg-baserede 3D- og animationsvirksomheder, Midtjysk 3D Service og Tumblehead, taget del i produktionen.

I Inter:Active-udstillingen er også VR-værket WE ARE AT HOME, som er skabt af den Viborg-baserede trio bestående af instruktørparret Michelle og Uri Kranot og producer Lana Tankosa Nikolic for Late Love Production. WE ARE AT HOME er både produceret som VR-oplevelse og som en kortfilm. Den handler om, hvad bødlen tænker og oplever, når han ikke er på arbejde, og den udforsker følelser som skyld og ansvar.

David Adlers VR-film, NATTENS ENDE, kan også opleves i Inter:Active. I NATTENS ENDE sidder du i en robåd en oktobernat i 1943 sammen med den jødiske mand, Josef, på flugt over Øresund. VR-filmen er en intens virtuel rejse gennem Josefs sind af smertefulde, fragmenterede erindringer om flugten. NATTENS ENDE er produceret af Makropol og lokale kræfter fra Viborg har været ansvarlige for hele den tekniske udvikling med en teknisk instruktør og programmør.

CPH:DOX løber af stablen fra den 23. marts til den 3. april 2022 på forskellige lokaliteter i København, hvor publikum introduceres til de stærkeste dokumentarfilm og -værker fra både ind- og udland.

Se det fulde program for CPH:DOX.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.