Skip to content

Filmpulje-støttede dokumentarfilm til CPH:DOX

Der bliver sat fokus på nogle af de bedste dokumentarfilm fra ind- og udland, når dokumentarfestivalen CPH:DOX vender tilbage den 13.-24. marts 2024. De to Filmpulje-støttede dokumentarfilm BALOMANIA og DEN TABTE NOTESBOG får begge verdenspremiere under festivalen. Desuden er BALOMANIA er nomineret til festivalens prestigefyldte hovedpris DOX:AWARD.

Still fra BALOMANIA. Foto: House of Real.

Når dokumentarfestivalen CPH:DOX løber af stablen fra midten af marts bliver det som altid med både et festival- og konkurrenceprogram. I konkurrenceprogrammet er der seks forskellige kategorier, og instruktør Sissel Morrell Dargis’ BALOMANIA er nomineret i hovedkonkurrencen.

BALOMANIA giver indblik i et brasiliansk undergrundsmiljø, hvor der på ulovlig vis bliver produceret kunstværker på luftballoner, som bliver sendt op mod den sydamerikanske himmelhvælv i protest over fattigdom og social ulighed efter turbulente år i landets politiske landskab.

Filmen er produceret House of Real ved producer Marie Schmidt Olesen, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har aarhusianske Ja Film lavet animationssekvenser og visuelle effekter til filmen.

Dokumentaren får verdenspremiere under CPH:DOXs festivalprogram og kan blandt andet opleves i Øst for Paradis den 18. marts, når festivalen kommer til Aarhus som en del af AARHUS:DOX.

Endnu en Filmpulje-støttet verdenspremiere under CPH:DOX

Foruden BALOMANIA får endnu en dokumentarfilm med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje verdenspremiere under CPH:DOXs festivalprogram, nemlig DEN TABTE NOTESBOG.

Still fra DEN TABTE NOTESBOG. Foto: Tambo Film.

Filmen handler om en dansk filmskabers fund af en gammel notesbog. Bogen har tilhørt en ungarsk mand, som skrev samtlige af sine 2185 biografbesøg ned fra Anden Verdenskrig til Murens fald. Instruktør Ida Marie Gedbjerg Sørensen opsøger hans familie og tegner derigennem en kompleks familiefortælling, hvor hemmelige drømme og fortrængte traumer dukker op til overfladen.

Filmen er produceret af Tambo Film ved producer Rikke Tambo, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er postproduktionen udført af Beo Post Vest i Filmby Aarhus med Anna Lomholdt som post producer. Desuden har Aarhus-baserede Mamoun Abufarha stået for colorgrading mens Rune Thuelund fra AudioNation i Aarhus har stået for sounddesignet. Og så har nordjyske Nanna Guldbæk lavet grafik og plakat til filmen.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.