Skip to content

EFTERSKOLEN, der er støttet af Den Vestdanske Filmpulje, får premiere på DR3

Den 13. juni ruller første af i alt seks afsnit af dokumentarserien EFTERSKOLEN over skærmen på DR3. EFTERSKOLEN er optaget på Klejtrup Musikefterskole i Viborg Kommune, som er en del af Den Vestdanske Filmpulje. Serien følger 120 nye håbefulde elever, der i sommeren 2019 starter på efterskole med et ønske om at få deres livs oplevelse og opsøge nye eventyr et sted langt fra forældre og vante rammer.

Afspil video

EFTERSKOLEN giver et nært indblik i teenagere i Danmark anno 2019/2020. De unges år på efterskolen bliver uforglemmeligt – både på godt og ondt – da pandemien slår ned, som et lyn fra en klar himmel halvvejs i skoleåret og får stor betydning for efterskoleelevernes hverdag. Serien følger de unges udviklingsrejse fuld af nye venskaber og førstegangsoplevelser. Thora Lorentzen er instruktør på EFTERSKOLEN, som produceres af Bullitt Film og Tambo Film ved Rikke Tambo. Idéen til serien er udsprunget af instruktørens egne oplevelser og erfaringer fra et skelsættende år på efterskole.

Samarbejder med lokale kræfter fra Aarhus

Foruden at seriens locations er forankret i Den Vestdanske Filmpuljes område, så har lokale filmarbejdere også været en del af serie-projektet. Aarhusianske Beo Post Vest har stået for seriens postproduktion, og aarhusianske Tonefabrikken har stået for lydproduktionen. Derudover har Sebastian Bjerregaard været med som fotograf, Alfred Rubin som B-foto og lys samt Joanna Mikkelsen som produktionsassistent. For producer Rikke Tambo har det været en fornøjelse at samarbejde med lokale filmarbejdere:

“For os har det været givende at arbejde med lokale kræfter fra egnen – særligt har det været givende at have postproduktion tæt på undervejs på optagelserne, til at løse flere udfordringer. Vi har mødt nye talenter, der har bragt ny energi og kreative løsninger med til projektet. Alt dette har tilsammen løftet projektet og styrket det hele vejen rundt.”

Et helt særligt indblik i ungdomslivet

Serien går helt tæt på ungdomslivet på Klejtrup Musikefterskole ved Viborg, hvor dagsordenen for de unge efterskoleelever lyder på nye venner, nye kærester, væk fra sine forældre, fra sit gamle miljø og at bryde mønstre. For Rikke Tambo betyder det meget at være med til at skildre unge menneskers liv, som mange kan spejle sig i: 

“Hele dokumentarserien EFTERSKOLEN er filmet i Klejtrup, der ligger mellem Viborg og Hobro. En lille perle af et naturskønt sted, med en af de mest anerkendte musikefterskoler i Danmark, hvor vi blev modtaget med åbne arme og tillid. 

Her mødte vi unge fra hele egnen, og fulgte en håndfuld helt tæt, i deres rejse ud i det bedste og mest betydningsfulde år. Jeg mener, det er vigtigt at portrættere ungdomsliv udenfor hovedstaden. Det er vigtigt, at de unge kan spejle sig i andre unge, de føler, de kan relatere til, som har samme ungdomsproblemer og udfordringer, som de selv har.” 

EFTERSKOLEN er en co-produktion mellem Bullitt Film og produktionsselskabet Tambo Film, som er startet af Rikke Tambo. Serien er støttet af Det Danske Filminstitut, DR og Den Vestdanske Filmpulje. 

Første afsnit af EFTERSKOLEN har premiere den 13. juni på DR3 – følg med, når efterskoleeleverne, på trods af Corona-pandemien, får “det vildeste år i deres liv”. 

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.