Skip to content

DRENGE: Ny ungdomsserie fra Silkeborg får premiere på Viaplay den 14. august

Et intenst og – næsten – ubrydeligt venskab mellem en gruppe drenge er omdrejningspunktet i Viaplays nye dramatiske originalserie DRENGE, som er optaget i Silkeborg. Serien får premiere den 14. august 2022 på Viaplay.

Afspil video

Den nye Viaplay-originalserie DRENGE af Jonas Risvig er lige på trapperne. Serien dykker ned i et mørkt univers, når vi følger et lokalt drengekor i Silkeborg. På overfladen repræsenterer de kyskhed med deres blide og rene sangstemmer i kirkens salige rum, men broderskabet får for alvor liv i dyrkelsen af de spirende drifter med alkohol, sex og grænsesøgende vildskab uden for kirken.

DRENGE er instrueret af Jonas Risvig, der er kendt for at skabe autentiske indie-serier, der henvender sig til unge, herunder blandt andet serierne SALSA, CENTRUM og GRÆNSER. DRENGE er baseret på Risvigs egen opvækst i Silkeborg, hvor han selv oplevede kontrasten mellem at skeje ud hver weekend med vennerne, for at stå op søndag morgen og møde dem i kirkekorets uskyldsrene rum. Optagelserne til DRENGE har fundet sted i Silkeborg med brug af lokale statister for at skabe så autentisk et miljø som muligt.

Handlingen

DRENGE handler om at finde sin identitet i en tid, hvor man ikke længere har en entydig manderolle at læne sig op ad. Mens drengene i serien forsøger at finde ud af, hvilken type mænd de skal være, afsøger de både lys og mørke, skyld og uskyld, tro og nihilisme, og de har gjort deres generations eksistentielle modsætningsforhold til en livsstil og et statement. Da en af drengene, Lasse, omkommer i en mistænkelig drukneulykke, og en ny dreng, Robin, træder ind i gruppen, bliver drengenes loyalitet og sammenhold sat på prøve.

Lasses død bliver afskrevet som en ulykke, men efter hans begravelse begynder kæresten Leonora at mistænke Lasses venner for ikke at have fortalt hele sandheden. Midt i mysteriet om Lasses død vender Robin hjem til Silkeborg efter sin fars død. Robin kommer tilbage til ruinerne af det liv, han som barn blev tvangsfjernet fra, og som han ihærdigt har forsøgt at glemme. Kort tid efter han ankommer, støder han ind i sin barndomsven, Leonora. Han støtter hende gennem sorgen og lover at hjælpe hende med at finde ud af de sande omstændigheder omkring Lasses død. Robin kaster sig på Leonoras opfordring ind i gruppen af kordrenge, men hvad der starter som en tjeneste, udvikler sig til en fascination af kordrengenes frimodige broderskab.

Holdet bag

DRENGE er skrevet af Mikkel Sørensen og Lars Bang, og den er produceret af REInvent Studios med Executive Producer Rikke Ennis og producer Sofie Siboni. Serien er blevet til med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje.

Rollelisten til DRENGE byder både på etablerede navne og en række debutanter. I de centrale roller ses debutanten Viktor Hjelmsø, Sylvester Byder (FRED TIL LANDS, DE FORBANDEDE ÅR, ERNA I KRIG), Karoline Hamm (EQUINOX), Dar Salim (FORHØRET, FRED TIL LANDS, KRIGER) og Julie Christiansen (LYKKE-PER, KOLLISION). Desuden medvirker blandt andre Tarek Zayat (SHORTA), Oliver Michelsen (DATING FOR LETØVEDE), Elias Budde Christensen (DATING FOR LETØVEDE) og Emil Baadsgaard (kendt som musikeren USSEL).

Find DRENGE på Viaplay her.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.