Skip to content

Dokumentarer støttet af Filmpuljen til CPH:DOX

CPH:DOX vender tilbage fra den 15.-26. marts 2023, hvor der bliver stillet skarpt på nogle af de allerbedste nye danske og internationale dokumentarfilm. I år er fem Filmpulje-støttede produktioner en del af den prestigefyldte dokumentarfestival.

Still fra APOLONIA, APOLONIA / Danish Documentary Production

CPH:DOX fejrer i år 20-årsjubilæum med et spækket program fyldt med nogle af de bedste nye dokumentarer fra ind- og udland. Vi er stolte over, at fem produktioner, som er støttet af Den Vestdanske Filmpulje, i år er udtaget til festivalen – tre dokumentarer i DANISH:DOX-programmet, én dokumentar i SCIENCE-programmet og én dokumentar er udtaget til konkurrenceprogrammet.

APOLONIA, APOLONIA af Lea Glob er udtaget til festivalens konkurrenceprogram, hvor filmen er nomineret til POLITIKEN:DOX AWARD. APOLONIA, APOLONIA, som tidligere i år vandt prisen for Bedste Nordiske Dokumentar ved Göteborg Filmfestival, er produceret af Danish Documentary Production, og den får biografpremiere den 23. marts.

FORVANDLINGEN, PAPA – NOTES ON LIFE AND DEATH og OS DER LEVER er alle en del af festivalens DANISH:DOX-program, og DE INVASIVE ARTER er en del af SCIENCE-programmet.

DE INVASIVE ARTER følger seks ildsjæle, der har en mission om at fjerne invasive plante- og dyrearter, som har ændret det danske landskab. Men er det overhovedet muligt at spille den menneskelige påvirkning af naturen tilbage, når nu det er os selv, der har bragt dem hertil? Filmen er instrueret af David Krøyer og produceret af aarhusianske GotFat Productions.

FORVANDLINGEN er en vigtig fortælling om to unge mennesker, der ikke føler sig som det køn, de er født som, og om vigtigheden af en forstående familie, når man skal træffe valg, der vil ændre resten af ens liv. Filmen er instrueret af Julie Bezerra Madsen og produceret af aarhusianske GotFat Production. FORVANDLINGEN er også en del af programmet på BØRNE:DOX, der henvender sig til skoleelever.

PAPA – NOTES ON LIFE AND DEATH er instruktør Andreas Bøggild Monies’ rørende og voldsomme fortælling om en dramatisk tid, hvor han bliver far, men hvor hans kæreste – filmskaberen Lea Glob, der har instrueret APOLONIA, APOLONIA – bliver alvorligt syg og lægges i koma efter fødslen. Filmen er produceret af New Era Production og Monies Film.

OS DER LEVER er en film om, med og af vendelboere – med Niels Hausgaard som gennemgående fortæller og humor som drivkraft, tegner dokumentaren et portræt af livets gang i Vendsyssel. Filmen er instrueret af Anne Svejgård Lund og produceret af det nordjyske selskab Dune Productions. Udover at være en del af programmet på CPH:DOX bliver OS DER LEVER vist i en række af de kommuner, der er en del af DOX:DANMARK.

DOX:DANMARK er en udvidelse af CPH:DOX, hvor 28 kommuner i hele landet arrangerer minifestivaler, der byder på et udvalg af nye danske og internationale dokumentarer. DOX:DANMARK løber også fra den 15.-26. marts og byder på filmvisninger, debatter og samtaler om nogle af de store temaer og udfordringer, der præger vores samfund.

Se det fulde program for CPH:DOX.

 

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.