Skip to content

’DNA’ stor krimiserie på TV2 med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje

Optagelserne er gået i gang til TV 2s næste store fiktionsserie ’DNA’ med Anders W. Berthelsen i hovedrollen, og Nordjylland som kulisse.

Serien produceres af TV 2 og har store danske tv- og filmtalenter både foran og bag kameraet. Optagelserne til ’DNA’ foregår i Danmark, Tjekkiet og Frankrig. Støtte fra Den Vestdanske Filmpulje sikrer, at seriens danske optagelser sker i Frederikshavn, Aalborg og Hjørring, hvor væsentlige elementer i historien foregår. Serien forventes at få premiere på TV 2 i efteråret 2019.

Foto: Henrik Ohsten

I seriens hovedrolle ses Anders W. Berthelsen som politi-efterforskeren Rolf Larsen.

”Anders er frem for alt en vidunderlig skuespiller – men han har også været med til at forme nogle af de danske tv-serier, som har markeret sig allerstærkest i dansk tv-dramatiks udvikling, og det gør ham til noget særligt,” siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Anders W. Berthelsen spiller i serien blandt andet overfor den anerkendte, engelske skuespillerinde, Charlotte Rampling, der har medvirket i en lang række internationale spillefilm, og som forleden modtog en ærespris under årets Berlin Filmfestival. Desuden medvirker danske Nicolas Bro, Olivia Joof, Louise Mieritz, Johanne Louise Schmidt, Trine Pallesen og den polske Zofia Wichlacz i nogle af de mest fremtrædende roller.

Manuskriptforfatteren bag serien er Torleif Hoppe, der tidligere har skrevet til tv-serier som ’Forbrydelsen’, ’Den som dræber’ og ’Nikolaj og Julie’. I instruktørstolen sidder Henrik Ruben Genz, der har instrueret prisvindende spillefilm som ’Gud taler ud’, ’Frygtelig lykkelig’ og ’Undskyld jeg forstyrrer’, samt afsnit af tv-serier som ’Bankerot’, ’Borgen’, ’Lulu & Leon’, ’Forbrydelsen’, ’Krøniken’, ’Forsvar’ og ’Nikolaj og Julie’.

En systemfejl i DNA-registreret tænder nyt håb

Da afsløringen af en systemfejl i politiets DNA-register bringer overraskende spor frem i lyset, næres et spinkelt håb hos Rolf Larsen om, at datteren stadig lever, og en desperat og uautoriseret efterforskning leder ham på sporet af en sag om trafficking. Spor, der strækker sig langt ud over landets grænser.

Manuskriptforfatter Torleif Hoppe siger, at hans grundlæggende ønske har været at skabe en vedkommende serie med en hovedperson, der er drevet af et personligt motiv frem for en klassiske krimifortælling om en efterforsker, der opklarer forbrydelser for andre.

”Derfor udviklede jeg ideen om en mands søgen efter sin egen datter. Noget af det stærkeste og mest besættende, jeg personligt kan forestille mig. En jagt på det liv, han selv er ophav til – hans eget DNA, om man vil”, siger Torleif Hoppe, der blev inspireret af den virkelige historie om fejl i politiets DNA-register og en bunke af oversete match i for længst afsluttede sager.

Et fænomenalt godt fortalt kriminal-plot

Instruktør Henrik Ruben Genz kalder manuskriptet til ’DNA’ for ”et stærkt udgangspunkt for en vedkommende, medrivende og fængslende tv-serie på internationalt niveau”.

”Historien drives frem af et fænomenalt godt fortalt kriminal-plot. Et gedigent mysterie om forsvundne børn, mulige kidnappere, mistænksomme sammenfald og fordækte huller i det lovpriste DNA-register, som tilsammen skaber en elementær spænding,” siger Henrik Ruben Genz. ’DNA’ produceres til TV 2 og ARTE af Nordisk Film Production i samarbejde med Frenchkiss Pictures med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje, Public Service Puljen ved det Danske Filminstitut og Nordisk Film & TV Fond.

Læs mere om ‘DNA’ og betydningen for Hjørring Kommune i TV 2s pressemeddelelse og på Hjørring Kommunes hjemmeside.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.