Skip to content

Den Vestdanske Filmpulje støtter talentfuld instruktørs debutfilm

I disse dage optager den unge instruktør Charlotte Madsen sin første reelle spillefilm ASFALTOptagelserne foregår i Filmpuljens medlemskommune, Holstebro, hvor filmholdet bl.a. besøger landskabet omkring Ulfborg og udvalgte locations i byenDe to hovedroller spilles af Michael Asmussen, der også er medforfatter på manuskriptet til filmen, og det unge up-coming talent Viilbjørk Malling Agger. Derudover er Camilla Bendix på rollelisten.  

Viilbjørk Malling Agger og instruktør Charlotte Madsen under optagelserne til ASFALT. Foto: Martin Dam Kristensen.

Lokal instruktør i vante omgivelser
Der er gang i gaden i Holstebro Kommune, hvor filmholdet til Charlotte Madsens debutfilm ASFALT er på optagelse. Filmen tager udgangspunkt i den talentfulde instruktørs egne barndomsminder fra sin fars tid som lastbilchauffør og tager publikum med ind i et miljø, som ikke mange kender til.  

Charlotte Madsen er selv vokset op i Bækmarksbro lidt vest for Holstebro, så det er i vante omgivelser, at filmen foregår. I den iskolde vind, der fyr ned over landet disse dage, besøger filmholdet både særligt udvalgte veje, gader og bilforhandlere samt det storslåede landskab med klitterne nær vandet, skoven og den vilde hede ved området omkring Ulfborg. 

Lastbilen som gennemgående karakter 
Filmen produceres af Deluca Film, ved producer Morten Rasmussen, som fortæller: 

“ASFALT er en væsentlig og vedkommende historie, fortalt med lastbilen som en dominerende og spændende arena. Jeg glæder mig over samarbejdet med Charlotte Madsen, som er lokal og en meget talentfuld instruktør. Da vi er et Aarhus-baseret produktionsselskab, som meget gerne trækker på lokale filmarbejdere, er det naturligt at understøtte og udvikle talentmassen i det jyske.

Charlotte Madsen har tidligere formået at lave to film i spillefilmlængde for stort set ingen penge, hvilket er en stor præstation. På ASFALT har hun for første gang et rigtigt budget, og det sætter hun pris på. 

“Det hele er lidt mere professionelt denne gang, og vi har virkelig et godt filmhold”, siger Charlotte Madsen.

Filmens cast består af Michael Asmussen, Viilbjørk Malling Agger og Camilla Bendix. Michael Asmussen har spillet med i en række danske film senest med roller i DRUK, GIDSELSTAGNINGEN og SOMMEREN ‘92. Udover at spille hovedrollen i ASFALT er han også medforfatter på manuskriptet. Datteren René spilles af Viilbjørk Malling Agger, der er kendt fra sin rolle som Falke i julekalenderen TINKA OG ROLLESPILLET. Hun har også tidligere spillet med i den udenlandske film JAUJA. Camilla Bendix, der spiller rollen som Lisbether kendt fra en lang række populære danske film. Senest spillefilmen UNDERCOVER og julekalenderen LUDVIG OG JULEMANDEN.

Fakta

30-årige Charlotte Madsen, der stammer fra Bækmarksbro, har sammen med skuespiller Michael Asmussen skrevet manuskriptet til ASFALT.  

ASFALT er hendes første rigtige spillefilm som instruktør. Hun har tidligere formået at lave to film i spillefilmslængde: SØDE LILLE DU (2010) og KUFFERTEN (2012). 

Filmen produceres af Morten Rasmussen ved Deluca Film og co-produceret af Peter Bech ved Super Charge. Scanbox er distributør.

Filmen er støttet af Den Vestdanske Filmpulje, Aarhus Filmværksted, 3F, Hans Høj, Scania, FDE-Fonden og Lemvig Kommune.  

Premieredatoen er endnu ikke fastlagt.  

Handlingen: Lastbilchaufføren Lasse (spillet af Michael Asmussen) ligner ved første øjekast en tarvelig kliché af en lastbilchauffør. Han ryger for mange cigaretter og viser for lidt nærvær til sine omgivelser. Hans datter René (Viilbjørk Malling Agger) kommer med på en tur, og det viser sig, at Lasse har en dybere karakter, hvis han har mod til at turde være sig selv. 

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.