Skip to content

Den Vestdanske Filmpulje støtter ny animationsfilm, LILLE ALLAN – DEN MENNESKELIGE ANTENNE

LILLE ALLAN – DEN MENNESKELIGE ANTENNE er baseret på Peter Frödin og Line Knutzons originale børnebog af samme navn. Filmen er instrueret af Amalie Næsby Fick og produceret af Nordisk Film Production. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er en del af filmen animeret i Viborg. Filmen har premiere i de danske biografer den 3. februar 2022.

LILLE ALLAN - DEN MENNESKELIGE ANTENNE. Foto: Nordisk Film Production.

Nordisk Film Production og Nordisk Film Distribution kan i dag præsentere vinterferiens store danske familiefilm LILLE ALLAN – DEN MENNESKELIGE ANTENNE. Peter Frödin og Line Knutzons anmelderroste børnebog om Lille Allan og det tankelæsende rumvæsen Majken, kan fra den 3. februar 2022 opleves på det store lærred, når Amalie Næsby Fick instruerer en sjov, underholdende og hjertevarm animationsfilm for hele familien.

Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er en del af filmen animeret Viborg af lokale talenter i en nystartet afdeling af Wil Film. Animationsstudiet Tumblehead i Viborg har bidraget til rekrutteringen af lokale talenter, og producer Thomas Heinesen fra Nordisk Film Production glæder sig over samarbejdet:

“På baggrund af produktionen LILLE ALLAN etablerede et af landets største animationsstudier, Wil Film, en permanent afdeling i Viborg. Wil Film har på produktionen haft fire animatorer, en designer og to modellere, der har arbejdet med filmen igennem det seneste år. Det er et initiativ, der kun er muliggjort af den støtte, som filmen har fået fra Den Vestdanske Filmpulje. Vi håber, at ikke alene denne film men også fremtidige projekter får glæde af det samarbejde mellem Viborg og København, som der her er etableret,” og han fortsætter: 

“Det har været en stor gevinst for produktionen, at vi har kunne engagere så dygtige animatorer og nydt godt af deres erfaring og kreativitet. Det viser, at Viborg er et kreativt center for stærke animationsfolk.”

For Wil Film har produktionen af LILLE ALLAN været den oplagte mulighed til at involvere sig i det etablerede animationsmiljø, som findes i Viborg. Erik Wilstrup, direktør Wil Film siger:

For Wil Film har LILLE ALLAN været en kærkommen lejlighed til at fordybe os i en vidunderlig historie og give vores talenter en god anledning til at stråle. Med god hjælp fra Den Vestdanske Filmpulje og det stærke animationsmiljø i Viborg var filmen også en kærkommen lejlighed til at forfølge en længe næret drøm om at etablere en Wil Filmafdeling i Viborg. Det viste sig at være en god ide, for filmen har væsentlige bidrag fra det hold, der sidder i Viborgafdelingen, og planen er, at det bare er begyndelsen på en permanent tilstedeværelse.

Handlingen

Lille Allans forældre skal skilles, og sammen med sin far er Lille Allan flyttet ind i en boligblok på Amager. Sommerferien er lang og ensom indtil den stille dreng bliver overtalt til at agere menneskelig antenne for sin UFO-besatte gamle nabo Helge. Da det tankelæsende rumvæsen Majken nødlander hos dem, opstår et uventet venskab. Majken kan nemlig læse Allans tanker, så han ikke behøver at sige dem højt. Men en gal samler har set Majken og er på sporet af hende. Sammen med Helge må Lille Allan og Majken bruge alle kneb for, at Majken ikke lander i samlerens hænder.

En historie med vidunderlig humor og fin poesi

For Instruktør Amalie Næsby Fick har det altid været en drøm at filmatisere bogen. Hun udtaler:  

”Da jeg som filmskoleelev læste “Lille Allan – den menneskelige antenne”, var jeg ikke i tvivl om, at her var en bog, som jeg bare skulle filmatisere. Bogen er gennemsyret af en helt vidunderlig humor og en fin poesi, der findes overalt i små præcise detaljer og beskrivelser. Flere år senere blev den drøm til virkelighed. Tro mod bogens tone og grundfortælling, har jeg forsøgt at skabe en film, der har knald på eventyret, samtidig med at den går tæt på, hvordan det er for et barn at opleve en skilsmisse og livet rykket op med rode. Jeg glæder mig helt vildt til at vise filmen for publikum, og håber den vil både røre og underholde. ” 

Om filmatiseringen af Peter Frödin og Line Knutzons børnebog udtaler forfatterduoen:  

”Det har været en helt fantastisk oplevelse at følge Thomas Porsager og Amalie Næsby Fick omdanne bogen Lille Allan – Den menneskelige Antenne til film. Vi har i mange år haft figuren Lille Allan inde i vores følelsesmæssige system, og det har været en stor gave og fornøjelse, at Thomas og Amalie har lige så meget sans og kærlighed til Lille Allan, som vi selv har. Vi er pavestolte over at være en del af dette eventyrlige mesterværk, som vi virkelig synes, det er blevet. Vi håber, at rigtig mange vil få glæde af denne familiefilm, der handler om venskab, ensomhed og eventyr. God fornøjelse til alle.”

Velkendte stemmer

Filmens stemmer består af et stjernehold af unge talenter og rutinerede kræfter. I de to hovedroller som Allan og rumvæsenet Majken er det stortalentet Louis Næss-Schmidt, som også lægger stemme til hovedrollen Aske i megasuccesen TERNET NINJA 2og Bodil og Robertprisvinder Sofie Torp fra SER DU MÅNEN, DANIEL og MARCOEFFEKTEN. Det er Jesper Christensen, der lægger stemme til den UFO-besatte nabo Helge, mens Allans forældre spilles af Anders W. Berthelsen og Sara Fanta Traore. Den hundeelskende Bjarne fra opgangen er Nicolaj Kopernikus, og Peter Frödin medvirker selv i filmversionen som henholdsvis flyttedamen Kirsten, der får noget af et crush på Allans far, og den rablende Private Samler. Som Samlerens tro følgesvend Frk. Pind er Bodil Jørgensen.

Erfarent animationshold bag

Amalie Næsby Fick har tidligere instrueret den Robertvindende familiefilm DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE, og manuskriptet er skrevet af Thomas Porsager og Amalie Næsby Fick. LILLE ALLAN – DEN MENNESKELIGE ANTENNE bliver produceret af Nordisk Film Production ved Thomas Heinesen, som også producerede DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE og Trine Heidegaard, som står bag TERNET NINJA-filmene. 

Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut ved konsulentordningen, Nordisk Film og TV Fond og Den Vestdanske Filmpulje i samarbejde med Wil Film, Pop Up Production, YouSee og DR.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.