Skip to content

Ny filmchef vil styrke det regionale filmmiljø med fast filmkonsulent

Den Vestdanske Filmpulje søger en filmkonsulent på fuld tid, der kan være fast kontaktflade til regionens filmbranche og vurdere den kreative kvalitet af de mange spillefilm, tv-serier og dokumentarer, der i år søger om puljens 34 millioner. 

En af de første beslutninger, som Filmpuljens nytiltrådte chef, Ronnie Fridthjof, har taget i jobbet, er tilføjelsen af en fast filmkonsulent. Stillingen er netop slået op, og det bliver første gang, at Vestdanmark får en fuldtidsfilmkonsulent.

Ifølge Ronnie Fridthjof er der behov for at styrke de regionale filmprojekter med den kreative sparring og opfølgning, som en fast konsulent vil kunne tilbyde de regionale virksomheder og skabende kræfter. 

“Filmbranchen er i en rygende udvikling i Vestdanmark, og det er vigtigt, vi følger med som organisation og kan understøtte dette momentum. Vi kan se, at der er en lang række nye talenter og virksomheder, der førhen ville være flyttet til København, som nu med de øgede midler i puljen kan se en mulighed i at blive. En fast filmkonsulent vil sikre en nær kontakt med filmmiljøet og en kontinuerlig udvikling af projekter og talent, fortæller Ronnie Fridthjof. 

Behovet for en fuldtidsstilling skal også ses i lyset af, at Filmpuljen oplever en stigning i antal ansøgninger med 100 %Dette skyldes, at Filmpuljens midler er steget fra i 2019 at være 10 millioner til i 2020 at være 34 millioner. Trods dette må Filmpuljen sige nej til mange kvalificerede projekter, og Ronnie Fridthjof vil derfor også arbejde på, at puljen fra 2021 øges til 50 millioner.  

Læs mere om jobbet i job- og personprofilen: ‘Filmkonsulent, Den Vestdanske Filmpulje’

Ansøgningsfristen for stillingen er den 19. maj 2020.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.