Skip to content

Den Vestdanske Filmpulje præsenterer tre nye kortfilm med festivalpotentiale

Tilbage i 2020 lancerede Den Vestdanske Filmpulje et særligt kortfilm-call med fokus på fortællinger med festivalpotentiale. Nu kan tre jyske filmselskaber præsentere deres færdige kortfilm. Filmene har gennem forløbet fået rådgivning og sparring fra Oscar-vinder Kim Magnusson og manuskriptforfatter Adam August.

Hvert år har Den Vestdanske Filmpulje et særligt kortfilmsinitiativ. I 2020 blev kortfilm-call’et lavet i samarbejde med producer og dobbelt Oscar-vinder, Kim Magnusson, og nu er tre kortfilm fra forløbet færdige og klar til at møde sit publikum. Først via filmfestivaler og senere på TV 2 PLAY.

Kortfilm giver unge filmskabere mulighed for at vise, hvad de kan, og kortfilmsformatet gør det muligt at afprøve kreative samarbejder mellem producer, instruktør, manuskriptforfatter og det øvrige filmhold. Derfor er det vigtigt for Filmpuljen at støtte op om udviklingen af kortfilm.

“I Den Vestdanske Filmpulje har vi rigtig gode erfaringer med at lave initiativer med et særligt fokus, hvor filmholdene har adgang til eksperter under forløbet. Det at udvikle, finansiere og producere film er et krævende stykke arbejde, og det er vigtigt for Filmpuljen at skabe nogle rammer, der gør det muligt for filmmiljøet at udvikle sig og afprøve idéer og samarbejder.”

Steen Risom, chef for Den Vestdanske Filmpulje.

For filmholdene bag de tre nye kortfilm har forløbet været vigtigt for at afprøve og udvikle nye samarbejder. Jesper Jørgensen, producent ved Wasabi Film, der står bag kortfilmen POKE, siger:

“Vi har brugt POKE til blandt andet at teste samarbejdet med instruktør Christian Andersen og manuskriptforfatter Martin Strange-Hansen, som også er hovedkræfterne i vores kommende spillefilmsprojekt SYNKEFRI. Kortfilm fungerer bare rigtig godt til at bringe hold sammen og “træne” til længere formater som spillefilm og serier, og derfor er det afgørende for filmproduktion i Vestdanmark, at Den Vestdanske Filmpulje bakker op om udviklingen af kortfilm.”

Også for Sofie Rødtnes Markussen, instruktør på kortfilmen MARBLE, har forløbet med kortfilm ført hende sammen med nye samarbejdspartnere: “Forløbet har lært mig endnu mere om processen med at instruere en film fra idé til endeligt resultat, og herunder alt det indebærer. Vigtigst af alt har jeg fået nye kreative samarbejdspartnere, som jeg er sikker på kommer til at betyde meget for min videre færd som instruktør, og det er jeg dybt taknemmelig for.”

Film med festivalpotentiale fra Jylland

De tre film er udviklet og produceret af jyske produktionsselskaber. I Den Vestdanske Filmpulje er vi glade for samarbejdet med TV 2 omkring initiativet, der sikrer, at filmene får premiere på TV 2 PLAY i løbet af efteråret.

Kortfilmen POKE, som udspiller sig ved letbanen i Aarhus med et kærestepar og et umotiveret overfald som omdrejningspunkt, er instrueret af Christian Andersen ved producer Hanna Rosland fra Swulli Film og producent Jesper Jørgensen fra Wasabi Film. RIDDER LYKKE er instrueret af Lasse Lyskjær Noer og produceret af Christian Norlyk, der står bag selskabet Jalabert Production. Kortfilmen handler om Karl, der skal tage afsked med sin afdøde kone, og på rollelisten er Jens Jørn Spottag, Leif Andrée, Jesper Lohmann, Dick Kaysø og det unge talent Oliver Due. Afslutningsvis præsenterer selskabet New Tales filmen MARBLE, der er optaget i Randers. Jonathan Langelund fra New Tales er producer, og instruktør Sofie Rødtnes Markussen debuterer med den rørende kortfilm i børnehøjde, hvor bl.a. erfarne kræfter som Martin Greis-Rosenthal og Camilla Lau medvirker.

Fakta

RIDDER LYKKE

Handling:

I RIDDER LYKKE møder vi Karl på dagen, hvor han kommer til kapellet for at tage afsked med sin pludseligt afdøde kone, Karen. Karl kan ikke få sig selv til at åbne kisten og erkende sit tav af sin elskede Karen. Han har ingen børn, og venner var noget Karen tog sig af, så nu er han alene og har inden at søge trøst hos. Karl forsøger at isolere sig på toilettet, men støder på Torben, som håndterer sin sorg på en helt anden måde, åbent og ærligt, og han sender Karl ud på en indre rejse. Men alt er ikke, som det ser ud. Karl lyver, Torben lyver. Kan de tilgive hinanden? Og kan de tilgive sig selv?

Holdet bag:

RIDDER LYKKE er skabt af det aarhusianske selskab Jalabert Production. Jalabert har igennem de sidste 7 år lavet reklamer, musikvideoer og fiktionsprojekter. Instruktør Lasse Lyskjær Noer samt producer Christian Norlyk er begge co-foundere af Jalabert. Filmen er skabt for at sætte fokus på sorg, med greb i et Dark-Comedy univers, som ligger instruktørens hjerte nært.

POKE

Handling:

POKE starter med et overfald ved et letbanestop i det centrale Aarhus om natten. Vi ved ikke, hvilket motiv der ligger bag et tilsyneladende umotiveret overfald. Resten af natten følger vi ofret, Mikaels, tur på skadestuen, og mens han langsom lappes sammen, følger vi det unge kærestepar, Lucas og Julie, vilde bytur og til sidst hede samvær. Som natten skrider frem, bliver det tydeligere, at Lucas og Julie har en langt større aktie i overfaldet på Mikael end først antaget.

Holdet bag:

POKE er instrueret af Christian Andersen med producer Hanna Rosland, der begge står bag selskabet Swulli Film samt producent Jesper Jørgensen fra Wasabi Film. POKE er skrevet af Oscar-vindende manuskriptforfatter Martin Strange-Hansen.

MARBLE

Handling:

Safa er 5 år og går i børnehave i skovbørnehaven Månehuset. Safa er en sky og stille pige, der ikke har let ved at knytte bånd til de andre børn. Men hun har den jævnaldrene Ludvig. En dag viser Ludvig Safa en hemmelig skat. Den er i en hule i et træ i skoven, hvor Månehuset ligger. I skatten er der dimser, chokoladepapir, en knækket cykelnøgle og to dinosaurer, som Ludvig har taget fra børnehavens legekasse. Ludvig lover Safa, at de kan dele den søde hemmelighed, hvis Safa også finder noget til skatten. Safa vil tage den store glaskugle fra kuglebanen. Ved middagstid fortæller pædagogen Martin, at der er forsvundet legetøj og minder børnene om, at man ikke må tage tingene i børnehaven. Safa bliver fortvivlet. Har hun gjort noget, hun ikke må? Skal hun sige noget til de voksne? Og hvad vil Ludvig sige?

Holdet bag:

Både instruktør Sofie Rødtnes Markussen, juniorproducer Fie Emilie Jørgensen, producer Jonathan Langelund og filmens fotograf, Rie Skou, er udklækket fra filmuddannelsen Super8 i Aarhus. Sofie har tidligere lavet den korte dokumentar, EN DANS FOR LIVET, men med MARBLE debuterer hun med et rent fiktionsværk. Filmen er produceret af Fie Emilie Jørgensen og Jonathan Langelund ved det aarhusianske produktionsselskab New Tales. Kortfilmen er støttet af Den Vestdanske Filmpulje, Randers Kommune, TV 2, Danske Dramatikere og Dansk Artist Forbund, og den er optaget i Randers, hvor instruktøren selv stammer fra.

 

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.