Skip to content

Den Vestdanske Filmpulje opruster og ansætter to stærke filmprofiler

Den Vestdanske Filmpulje har netop ansat Kirsten Bonnén Rask som Filmkonsulent og Stefan Frost som Udviklingskonsulent.

Kirsten Bonnén Rask (t.v.) ny Filmkonsulent og Stefan Frost (t.h.) ny Udviklingskonsulent hos Den Vestdanske Filmpulje.

Ansættelserne skal ses i lyset af, at Den Vestdanske Filmpulje i disse år oplever en kraftig udvikling i det regionale filmmiljø. En positiv afledt effekt er det nuværende filmforlig, som har medvirket til en mangedobling af puljens midler. Det betyder, at det samlede budget hos Den Vestdanske Filmpulje for 2021 er på mere end 50 mio. kroner.

Om ansættelserne siger CEO Ronnie Fridthjof:

“Der er lige nu et kæmpe momentum i filmbranchen i Vestdanmark. Jeg er derfor enormt glad for, at Kirsten Bonnén Rask og Stefan Frost vil være med til at styrke, fastholde og tiltrække endnu flere projekter til regionen. Helt konkret forventer jeg, at vi med flere penge og nye initiativer vil se en fordobling af antallet af filmtalenter og filmselskaber i regionen over de næste 5 år. Dette vil betyde en omsætning på over 100 mio. kroner.”

Skandinavisk brancheerfaring

Kirsten Bonnén Rask kommer med mere end 11 års erfaring fra filmbranchen i Norge. De seneste 9 år har Kirsten Bonnén Rask været daglig leder for Sørnorsk Filmsenter og har dermed stor forståelse og viden indenfor udviklingen af en regional filmbranche. Dertil har hun mere end 40 års erfaring som dramaturg, projektudvikler og underviser og med en opvækst i Jylland, kender hun til geografien, forskellighederne og fortællingerne.

Om sin nye stilling hos Den Vestdanske Filmpulje og de opgaver, der ligger forude, siger hun:

“Jeg er født, opvokset og uddannet i Jylland med familie og venner fra Ålborg til grænsen og fra Mors til Sønderborg, så det er fantastisk at være tilbage! Jeg er godt kendt med geografien og forskellighederne i Jylland, og det glæder jeg mig til at sætte i spil hos Den Vestdanske Filmpulje. Og så håber jeg, at filmmiljøet også får gavn af mit store norske, nordiske og efterhånden også østeuropæiske netværk.”

Om Kirsten Bonnén Rask siger Ronnie Fridthjof:

“Kirsten Bonnén Rask har vi haft fornøjelsen af at arbejde sammen med som freelancer. Her fik vi et indblik i, hvor stor en kapacitet Kirsten er. Hun har mere erfaring end de fleste i branchen og er ikke bange for at dele ud af sin viden. Jeg oplever, hun samarbejder godt med branchen og ved, at de, ligesom vi, glæder sig til, at hun får sin faste gang her i Filmby Aarhus.”

Erfaren filmproducent vil skabe en solid talentfødekæde

Stefan Frost har 25 års erfaring som filmproducent på en lang række kort-, dokumentar-, og spillefilm samt serier til ind- og udland. Han har arbejdet tæt sammen med både nye talenter og nogle af de mest erfarne filmskabere i Danmark. Udover at have en stor brancheforståelse og en bred vifte af projekter og eksperimenter bag sig, er Stefan Frost selv vokset ud af det jyske talentmiljø og har i alle årene arbejdet med base i Aarhus.

Stefan Frost fortæller:

”Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med det her arbejde. Jeg har været aktiv i udviklingen af filmmiljøet i Vestdanmark i mange år og har personlig og professionel erfaring med at opstøve og fastholde talenter i vores del af landet – og jeg ved derfor også, hvor svært det kan være. At have en solid talentfødekæde er afgørende for en branche i fortsat vækst – og et grundlag for, at vi evner at skabe fortællinger, som også spejler livet for de mange danskere, der bor herovre.”

Om Stefan Frost siger Ronnie Fridthjof:

”Stefan Frost er en af dem, der som producent i mange år har arbejdet for et stærkere regionalt filmmiljø. Han kender indefra de ting, der skal til for at accelerere den positive udvikling. Med sin meget positive udstråling skaber han god energi alle steder, han er, og jeg er meget glad for, at han har valgt at takke ja til en stilling som udviklingskonsulent.”

De nye filmkonsulenter er ansat pr. 1.februar 2021. Kirsten Rask er ansat 2 år og Stefan Frost i 1 år. Begge kan forlænges.

 

For information omkring Den Vestdansk Filmpulje og de nye ansættelser kontakt venligst:
Ronnie Fridthjof / ronf@aarhus.dk
Kirsten Bonnén Rask / raskkirstenbonnen@gmail.com
Stefan Frost / stefan.frost.kristiansen@gmail.com

For yderligere kontakt venligst:
Stine Albrechtsen / stine@have.dk
Laura Bro / laubr@aarhus.dk
Sofie Klindrup / sofiek@have.dk

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.