Skip to content

Den Vestdanske Filmpulje og This inviterer til branchemøde

Den Vestdanske Filmpulje inviterer til inspirations- og orienteringsmøde den 28. januar fra kl. 13-15, som vi håber, at I vil være med til. Arrangementet foregår online på Teams. Se programmet for arrangementet herunder.

Programmet byder blandt andet på et oplæg ved Jakob Høgel, der taler med to gæster om udviklingen af regionale fortællinger med udgangspunkt i tv-serien ‘Hvide Sande’ som case samt en orientering om praksisændring i Den Vestdanske Filmpulje, som gælder fra 1. februar.

Program for arrangementet den 28. januar:

  • Kl. 13:00 – 13:15: Velkomst v/ Ronnie Fridthjof, CEO for Den Vestdanske Filmpulje og Felicia Jackson, Festivaldirektør This
  • Kl. 13:15 – 14:00: ‘Hvide Sande’ – case: En regional fortælling v/ Jakob Høgel med gæster og Q&A
  • Kl. 14:00 – 14:15: Mød konsulenterne fra Den Vestdanske Filmpulje
  • Kl. 14:15 – 15:00: Orientering om praksisændring i Den Vestdanske Filmpulje og Q&A

Tilmelding til arrangementet sker til Laura på laubr@aarhus.dk senest den 22. januar.
Mødet arrangeres i samarbejde med This Aarhus.

Case: ’Hvide Sande’ – Udvikling af regionale fortællinger

Hvad sker der, hvis vi skaber tv-serier ud fra et regionalt kulturelt dna? Hvordan fanger man en regional kultur?

Når der skabes tv-serier, er det normalt distributører og producenter, der udvikler de bærende idéer. I udviklingen af ’Hvide Sande’ blev processen vendt på hovedet, så seriens geografiske område var defineret på forhånd, finansiering af manuskriptudviklingen var på plads og en anderledes type research var gjort let tilgængelig for de kreative. Derefter blev producenter og forfattere inviteret til at byde ind med historier, der havde afsæt i området omkring Hvide Sande i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Projektet blev initieret af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, og målsætningen med projektet var, at der skulle finansieres, produceres og distribueres en international tv-serie med afsæt i den fantastiske kultur og natur på den centrale jyske Vestkyst. Flere produktionsselskaber deltog i et forløb og Aarhusianske Deluca Film præsenterede en idé, som TV2 sagde ja tak til. Senere på året kan hele Danmark se resultatet, når ’Hvide Sande’ vises på TV2 i bedste sendetid og derefter får et internationalt liv.

Mød Jakob Kirstein Høgel (producer og antropolog samt konsulent hos Den Vestdanske Filmpulje), som har faciliteret og ledet udviklingsforløbet, og hør ham og to gæster fortælle om processen og tankerne bag.

Bag projektets udvikling og realisering: Deluca Film, TV2, Filmby Aarhus, Ringkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med lokale offentlige og private aktører, Nordisk Film & TV-fond, Den Vestdanske Filmpulje, Newen, NRK, TV4, YLE, RUV, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Region Midtjylland og Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH).

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.