Skip to content

Den Vestdanske Filmpulje ansætter to stærke filmprofiler

Steen Bille startede som filmkonsulent for fiktionsprojekter i Den Vestdanske Filmpulje den 2. april, mens Ulla Hæstrup starter som filmkonsulent for dokumentarfilm den 12. august. De afløser filmpuljens nuværende Filmkonsulent Kirsten Bonnén Rask.

Steen Bille (tv) er ny filmkonsulent for fiktionsprojekter (Foto: Thorkild Nyholm). Ulla Hæstrup (th) er ny filmkonsulent for dokumentarfilm.

Den Vestdanske Filmpulje har ansat to garvede filmkonsulenter, som skal være med til at vurdere støtteansøgninger og løfte udviklingen af det regionale filmmiljø.

Ny filmkonsulent for fiktionsprojekter
Steen Bille kommer med mere end 40 års erfaring som dramaturg, underviser og konsulent inden for både teater- og filmbranchen. Den 2. april startede han som filmkonsulent for fiktionsprojekter i Den Vestdanske Filmpulje.

Jeg glæder mig til at møde det vestdanske filmmiljø, hvor der er så meget talent og dygtighed. I det seneste filmforlig ligger der en anerkendelse af de regionale fortællingers værdi, og min opgave bliver at støtte de bedste projekter, så vi får flere gode film fra det vestlige Danmark, lyder det fra Steen Bille.

Steen Bille er uddannet cand.phil. i dramaturgi fra Aarhus Universitet og startede sin karriere som dramaturg på Fiolteatret i København. Han har undervist i filmdramaturgi ved Institut for Film-og Medievidenskab på Københavns Universitet og gennem sin karriere været brugt internationalt som konsulent, underviser og foredragsholder i en række europæiske lande.

I en årrække var Steen Bille studievært, programmedarbejder, underviser og redaktør i DR-radio, og han var spillefilmkonsulent på Det Danske Filminstitut fra 2010 – 2015. Siden har han været tilknyttet spillefilm-komiteen i Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, været filmsagkyndig i Nordisk Kulturfond, censor på Filmskolen, sagkyndig for Eurimages og Den maltesiske Filmfond.

Steen Bille skriver desuden romaner sammen med sin hustru Lisbeth Bille (Bille&Bille) og har skrevet filmmanuskripter med Niels Arden Oplev, ligesom han har været en flittigt brugt manuskriptkonsulent.

Det bliver muligt at møde Steen Bille ved et kommende arrangement i Filmby Aarhus.

Ny filmkonsulent for dokumentarfilm
Ulla Hæstrup kommer med over 25 års erfaring som producer, programmedarbejder og konsulent inden for film-, tv- og mediebranchen. Den 12. august starter hun som filmkonsulent for dokumentarfilm i Den Vestdanske Filmpulje.

Ulla Hæstrup er uddannet cand.mag. i Film –og Medievidenskab fra Københavns Universitet og startede sin karriere ved DR. Her var hun i perioden 1996-2005 programmedarbejder, programudvikler og producer, fra 2006-2012 var hun en del af DRs chefredaktion som strategisk programmedarbejder, og fra 2012-2015 var hun redaktør på DR Medier, hvor hun stod for opbygningen af DR Ramasjang.

Fra 2015 – 2020 var Ulla Hæstrup filmkonsulent på Det Danske Filminstitut med fokus på fiktionsserier, kortfilm, dokumentarfilm og tværmedielle projekter. Fra 2020 til 2023 var hun freelancer – blandt andet som konsulent for filmværkstederne samt klippe-, manuskript- og udviklingskonsulent på film og serier.

Aktuelt er Ulla Hæstrup tilknyttet det Det Danske Filminstitut, hvor hun er ansat i et barselsvikariat som filmkonsulent for kortfilm og dokumentarfilm indtil 31. oktober 2024. I forbindelse med skiftet til Den Vestdanske Filmpulje er der derfor aftalt en overgang, hvor Ulla først tiltræder stillingen i Den Vestdanske Filmpulje den 12. august af hensyn til kontinuiteten i sagsbehandlingen hos Filminstituttet. Der vil således være en kortere periode, hvor Ulla er aktiv filmkonsulent hos begge ordninger. I denne periode vil Ulla ikke vurdere det samme projekt under begge støtteordninger for at undgå interessekonflikter. Opstår behovet vil et givent projekt blive behandlet af en anden filmkonsulent.

 

Steen Bille og Ulla Hæstrup afløser Den Vestdanske Filmpuljes nuværende filmkonsulent Kirsten Bonnén Rask. Kirstens sidste opgave er at vurdere dokumentarprojekter i den kommende ansøgningsrunde med deadline 18. april.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.