Skip to content

Den Vestdanske Filmpulje ændrer støttepolitik for kortfilm og korte formater

Den Vestdanske Filmpulje ønsker et øget fokus på talenters overgang til den professionelle filmbrancheDe dygtigste talenter skal fastholdes og den regionale produktion af egne idéer og historier skal styrkes.

Filmpuljen vil fremover støtte kortfilm og de korte formater målrettet gennem ’calls’ med en defineret ramme og et klart formål. Noget som Den Vestdanske Filmpulje har høstet gode erfaringer med gennem initiativer som ’Nye Talenter’ og ’VESTDOKS’.

De kommende calls er ikke defineret endnu, men det kunne være et call, hvor man kan søge om at lave et uddrag af den spillefilm, man udvikler på. Det kunne være et call, der har fokus på kortfilm med Oscar-nomineringspotentiale eller det kunne være et call for animationsbranchen, hvor man kan søge støtte til at præsentere en karakter eller IP eller spillefilm. Alle calls vil have et perspektiv, der udvikler talentet og holdet bag, tager afsæt i talentets kommercielle muligheder og giver talentet en stærk markedsintroduktion.

Den Vestdanske Filmpulje støtter derfor ikke længere live action kortfilm i de ordinære årlige ansøgningsrunder, men udelukkende gennem calls. Der vil være 1-2 calls årligt.

Animerede kortfilm kan stadig søge støtte i de ordinære runder. Det er et krav, at de animerede kortfilm er professionelle film med en stærk indbygget distribution  eller har potentiale til at komme på en A-festival.

Denne ændring træder i kraft med virkning fra 1. juli 2020.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.