Skip to content

Budgetaftale sikrer millioner til Den Vestdanske Filmpulje

Et bredt flertal i Aarhus Byråd indgik i nat budgetforlig. Aftalen sikrer 2,6 millioner kroner i øget kommunalt tilskud til Den Vestdanske Filmpulje.

Aarhus Byråd har besluttet at øge det kommunale tilskud til Den Vestdanske Filmpulje med 2,6 millioner kroner. Midlerne spiller en afgørende rolle i at sikre, at de ti medlemskommuner i Den Vestdanske Filmpulje tilsammen kan yde 10 millioner kroner, hvilket vil udløse en statslig medfinansiering på 23,7 millioner kroner.

Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, der samtidig er formand for Den Vestdanske Filmpulje, udtaler:

Det er et kæmpe fremskridt for filmproduktionen i Vestdanmark. Den nye aftale mellem de regionale filmfonde og Staten betyder, at vi modtager næsten 2,5 gange så meget i statslig medfinansiering, som vi selv investerer.

Med flere midler vil volumen af regionale spillefilm, animationsfilm, kortfilm og dokumentarfilm øges, og der vil skabes flere arbejdspladser i den vestdanske filmbranche.

Steen Risom, konstitueret chef for Den Vestdanske Filmpulje, fortæller:

“Jeg er glad for, at der nu ser ud til at være ro på finansieringen de kommende fire år, så vi kan fokusere på nye regionale film og tv-serier. De ekstra midler vil for alvor skubbe gang i udviklingen af det vestdanske filmmiljø og ikke mindst give vores regionale producenter mulighed for at vokse og at lave flere egenproduktioner.”

Læs Filmaftale 2019-2023

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.