Skip to content

Bodilnomineringer til film støttet af Den Vestdanske Filmpulje

Den 25. marts hylder Danske Kritikere årets største filmpræstationer ved Bodilprisen. Blandt de nominerede til den prestigefyldte pris er fem film, som er blevet til med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje.

Frelle Petersens sønderjyske spillefilm, RESTEN AF LIVET, har modtaget fire nomineringer til Bodilprisen, blandt andet i kategorierne "Bedste kvindelige hovedrolle" (Jette Søndergaard, t.h.) og "Bedste kvindelige birolle" (Mette Munk Plum, t.v.). Foto: Rolf Konow.

Hvert år hylder og hædrer Danske Filmkritikere filmårets største præstationer ved Bodilprisen, og i år er ingen undtagelse. 11 film er nomineret i skuespillerkategorierne, og vi er stolte af, at fem af de film er blevet til med støttet fra Den Vestdanske Filmpulje.

En af årets topscorer er Frelle Petersens RESTEN AF LIVET, der løber med fire nomineringer. Filmen er nomineret i kategorierne: “Bedste danske film” (fiktion), “Bedste kvindelige hovedrolle” (Jette Søndergaard), “Bedste mandlige hovedrolle” (Ole Sørensen) og “Bedste kvindelige birolle” (Mette Munk Plum).

ROSE, af Niels Arden Oplev, er nomineret i tre kategorier; “Bedste kvindelige hovedrolle” (Sofie Gråbøl), “Bedste kvindelige birolle” (Lene Maria Christensen) og “Bedste mandlige birolle” (Anders W. Berthelsen).

Christian Bengtsons debutfilm KRYSANTEMUM er nomineret i kategorierne “Bedste mandlige hovedrolle” (Morten Hee Andersen) og “Bedste mandlige birolle” (Henrik Birch).

Sidst men ikke mindst har BAMSE og MISS VIBORG modtaget nomineringer for hovedrollernes skuespilpræstation. Anders W. Berthelsen er nomineret til “Bedste mandlige hovedrolle” i BAMSE og Ragnhild Kaasgaard er nomineret til “Bedste kvindelige hovedrolle” i MISS VIBORG.

Vi ønsker stort tillykke til de nominerede film og holdene bag.

Se alle de nominerede til Bodilprisen.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.