Skip to content

Anders Agger får rolle i ny Hella Joof-komedie, der optages i Ringkøbing-Skjern

Anders Agger skal spille sig selv i Hella Joofs kommende komedie, METER I SEKUNDET, baseret på Stine Pilgaards bestseller-roman af samme navn. Filmen går i optagelse den 21. marts 2022 i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Foto: Mingo Nørager.

Nordisk Film og instruktør Hella Joof kan i dag offentliggøre det allerførste navn i castet til filmatiseringen af Stine Pilgaards prisvindende roman METER I SEKUNDET. Komedien om Maries rejse fra København til Velling i Vestjylland får selveste Anders Agger på rollelisten, når han skal spille intet mindre end sig selv i filmen.

METER I SEKUNDET er en underholdende, hjertevarm og genkendelig komedie om de små og store kulturforskelle, der findes i vores lille land. Filmen går i optagelse i Ringkøbing-Skjern Kommune den 21. marts 2022 og forventes at have premiere i de danske biografer i vinterferien 2023.

Filmens hovedroller og resten af castet offentliggøres senere på foråret.

Anders Agger første gang på film

Anders Agger optræder for første gang i en filmrolle i METER I SEKUNDET. I rollen som Anders Agger er han hovedkarakteren Maries store inspirationskilde, og helt tilfældigt støder hun på ham i den lokale brugs. Det bliver til flere møder mellem Anders og Marie, og møderne skal vise sig at få betydning for Maries tilværelse i Velling.

Anders Agger er en af Danmarks mest populære journalister og er landskendt for sit arbejde både bag og foran skærmen, hvor man har kunne følge ham i DR-programmer som INDEFRA MED AGGER og ANDERS OG ANNE-programmerne samt som forfatter til blandt andet bogen KÆRLIGHED. Anders har igennem sin årelange karriere vundet flere priser for sit journalistiske arbejde, herunder Modersmål-Prisen, som han blev tildelt i 2021.

Handlingen

Maries liv bliver vendt op og ned, da hun – lidt modvilligt – tager fra København til Vestjylland, fordi hendes livs kærlighed, Rasmus, har fået en stilling på Velling Højskole. Mens Rasmus hurtigt suges ind i højskolelivet, er mødet med Velling et kulturchok for Marie, der gang på gang beviser overfor sig selv og de lokale, at hun ikke passer ind med sine malplacerede tirader. Men langsomt begynder hun at lytte mere, end hun taler, og lærer, at Velling måske er et sted for hende – og at hun selv via den brevkasse, som hun skriver, har noget at tilbyde det lille samfund.

METER I SEKUNDET er en hjertevarm film om at falde til i de korte sætningers land – og om at falde til i sig selv. En moderne komedie om de tilhørsforhold og det fællesskab, man måske ser tydeligst, når man står udenfor og gerne vil ind.

Optages i Vestjylland

De vindblæste vidder i Filmpuljens vestjyske medlemskommune, Ringkøbing-Skjern, lægger kulisse til den ambitiøse filmsatsning. Romanen er skrevet, mens Stine Pilgaard selv boede i Velling ved Ringkøbing Fjord, og bogen, der vandt boghandlernes Gyldne Laurbær, tager udgangspunkt i den vestjyske kultur og natur – og i vestenvinden, der ofte blæser med en del friske meter i sekundet.

Dermed bliver filmen optaget on location, når filmholdet rykker ind i Ringkøbing-Skjern Kommune til foråret.

Holdet bag

I instruktørstolen sidder Hella Joof, som står bag kæmpesucceser som EN KORT EN LANG, OH HAPPY DAY, SOVER DOLLY PÅ RYGGEN?, ALL INCLUSIVE og senest HAPPY ENDING. Foruden Hella Joof, tæller det garvede hold bag filmen Jenny Lund Madsen og Ida Maria Rydén, der sammen skriver filmmanuskriptet til METER I SEKUNDET samt fotograf Kim Høgh, og production designer Mette Rio.

METER I SEKUNDET produceres af Nordisk Film Production ved producere Camilla Hammerich og Trin Hjortkjær Thomsen med støtte fra Det Danske Filminstitut, DR, Ringkøbing-Skjern Kommune og Den Vestdanske Filmpulje. Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.