Skip to content
Play Video

Bastarden

BASTARDEN er inspireret af virkelige begivenheder og er et gribende drama om ambition, magt, hævn, kærlighed og tilgivelse. En medrivende fortælling om en stolt og kompromisløs mand og den ukuelige og kloge kvinde, der bliver hans allierede i kampen mod ondskab og fortabelse.

Året er 1755. Det er Frederik 5’s højeste ønske at kolonisere den sidste utæmmede del af hans rige, den enorme jyske hede. I årtier har ødemarken ligget ubesejret hen, og kongens drøm om at civilisere heden er så godt som død. Men den stålsatte, forarmede kaptajn Ludvig Kahlen trodser alle råd og begiver sig alene afsted for at opdyrke og kolonisere heden. Jorden er gold, landet er hærget af ulve og lovløse, og Kahlens ulige kamp mod naturen er ubarmhjertig. Samtidig får han en frygtindgydende fjende i den afstumpede godsejer Frederik de Schinkel, som vil gøre alt for at tvinge Kahlen væk. Men da den bortløbne husholderske Ann Barbara søger tilflugt hos Kahlen, formes et ubrydeligt bånd, og sammen tager de to kampen op.

Filmen er den første dansksprogede film fra den danske instruktør Nikolaj Arcel siden den yderst succesfulde EN KONGELIG AFFÆRE. BASTARDEN bliver optaget i Danmark, Tyskland og Tjekkiet, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje foregår alle filmens danske optagelser i Holstebro og Viborg Kommune.

Facts

Nikolaj Arcel
Zentropa Productions
Louise Vesth
2023

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.