Skip to content
Play Video

Efterskolen

EFTERSKOLEN er en dokumentarserie, hvor vi over 6 afsnit følger 120 unge håbefulde teenagere, da de starter på Klejtrup Musikefterskole ved Viborg i august 2019. De begiver sig ud på en vild udviklingsrejse fuld af nye venskaber, kærlighed og førstegangsoplevelser. 

Mød Sanna, Marius, Sofus, Sofie Marie, Jarl, Vanessa og 114 andre unge håbefulde teenagere, når de begiver sig ud på en rejse af forandring, håb og drømme. Nogle med et håb om at få nye venner og lægge en folkeskolefortid med mobning bag sig. Andre med målet om at komme over sommerens kærestesorger eller blot med et ønske om at opsøge nye eventyr et sted langt væk fra forældre og vante rammer. Alle for at få deres livs oplevelse sammen. Det er en tid fuld af forventning og nervøsitet. Hvor alt er nyt, og hvor følelserne sidder helt ude på tøjet. Da efterskoleåret er på sit højeste slår corona ned, som et lyn fra en klar himmel, og sætter en stopper for fællesskabet. Efterskoleåret giver dem en mulighed for at redefinere, hvem de vil være som mennesker og  blive forandret af de nye relationer, de går ind i. De mødes på et afgørende tidspunkt i hinandens liv. Deres skæbner vikles ind i hinanden og forandrer dem for altid.

Men på trods af corona er året på Efterskolen ”det vildeste år i deres liv” og alle eleverne tager fra efterskolen med en følelse af, at deres liv er blevet beriget og ændret – at de er ændret.

EFTERSKOLEN er optaget på Klejtrup Musikefterskole i Viborg Kommune, som er en del af Den Vestdanske Filmpulje, og en række af lokale filmfolk har været med til at gøre projektet til en realitet.

Facts

Thora Lorentzen
Bullitt Film & Tambo Film
Rikke Tambo
2021
Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.