Skip to content

Ny status for støttetildelinger efter årets anden ansøgnings-runde

Bag om optagelserne på første sæson af tv-serien HVIDE SANDE. Foto: Martin Dam Kristensen.

Den Vestdanske Filmpulje har lavet en opdateret oversigt over støttetildelinger i 2024, efter årets anden ansøgningsrunde netop er afsluttet. Oversigten kan ses herunder med angivelse af årets budgetramme og tildelt støtte pr. juni 2024.

Bestyrelsen i Den Vestdanske Filmpulje har en målsætning om, at Filmpuljen skal støtte seks til otte spillefilm årligt. I 2024 har Filmpuljen indtil videre støttet fem spillefilm.

Støttetildelingerne skal ses i sammenhæng med den økonomiske budgetramme i år. I 2024 lægger medlemskommunerne i Den Vestdanske Filmpulje godt 10 millioner kroner ind i Filmpuljen, hvilket udløser 27 millioner kroner i statslig medfinansiering jævnfør Filmaftalen 2024-2027.

Midlerne fra Filmaftalen går til spillefilm, kortfilm, dokumentarfilm, animationsfilm, minor co-produktion og eventuelle andre støtteformål, der ligger inden for Filmaftalen.

Midlerne fra kommunerne anvendes til tv-serier, festivaler, talentfilm og andre eventuelle støtteformål. Da Filmpuljen ikke må anvende midler fra Filmaftalen til administration, netværk og strategiske tiltag for udviklingen af branchen, så dækkes disse formål af midler fra kommunerne.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.